Пт, 2024-03-29, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:47
Бойовики зазнають втрат в Авдіївській промзоні. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, ще четверо військових та один прикордонник зазнали поранень, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, четверо військовослужбовців та один працівник Державної прикордонної служби дістали поранень", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

Бойовики за день 20 разів обстріляли позиції сил АТО. В районі шахти "Бутівка" застосовували 120-мм міномети

За словами Мотузяника, загалом за минулу добу бойовики обстріляли позиції сил АТО 43 рази, з них лише один був на луганському напрямі - в Попаснянському районі.

На донецькому напрямку були 23 обстріли, зокрема 14 - із використанням важкого озброєння на всій лінії зіткнення. Противник двічі обстріляв позиції сил АТО із 152-мм гармат. Тривають важкі бої в Авдіївській промзоні та на позиції "Шахта Путилівська" (вона ж "Шахта "Бутівка-Донецька"), також неспокійно було на Світлодарській дузі, в Зайцевому, Майорську, с. Південному Торецької міськради, Опитному, Пісках.

На маріупольському напрямку за добу вчинено 19 ворожих обстрілів, зокрема 8 - із використанням важкого озброєння. "Епіцентром бойових дій залишається Новотроїцьке, де вчора відбувся потужний артобстріл із боку противника, і ще чотири рази застосовувалися міномети. По наших позиціях було випущено понад 30 артснарядів і більш ніж 40 мінометних снарядів. Крім того, ворожі провокації та обстріли з використанням мінометів, бронетехніки і снайперів тривають по всьому фронту від Мар’їнки до Широкиного. Майже всі інциденти відбуваються в темну пору доби", - розповів спікер АП.

Мотузяник, пославшись на дані військової розвідки, також повідомив, що в четвер було зафіксовано три польоти тактичних безпілотних літальних апаратів противника в районі Бахмутської траси, Авдіївки та Красногорівки.

Мотузяник додав, шо українські військові за добу знищили двох бойовиків, ще п'ятьох поранили.

"Втрати противника за минулу добу: загинуло два та поранено трьох бойовиків в авдіївській промзоні та прилеглих районах з так званих "3-ї бригади" (Горлівка) та "10-го полку" (Макіївка)", - повідомив він.

Також у районі Бахмутської траси отримали поранення двоє окупантів зі складу так званої "4-ї бригади" (Алчевськ)", додав Мотузяник.

Крім того, за його словами, на кладовищі у Макіївці поховано 8 членів НЗФ, які намагалися атакувати українські позиції на дальніх підступах до Донецького аеропорту.

Упродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилася, проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в т.ч. із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Напередодні в штабі АТО зазначали, що гарячі точки, як і раніше, - це Зайцеве і Авдіївка, Світлодарська дуга, інші райони Горлівського агломерації. Як повідомили в спецмісії ОБСЄ, три чверті порушень режиму припинення вогню в зоні АТО припадають на Авдіївку, Ясинувату й Донецький аеропорт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: бойовики, Втрати, авдіївська промзона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]