Пт, 2024-03-29, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:09
Чемпіонат України. Анонс матчів 10-го туру
Інші останні Спортивні новини
16-18 вересня відбудуться матчі 10-го туру чемпіонату України. Стартує тур у п'ятницю, 16 вересня, матчем луцької "Волині" та донецького "Металурга" на полі підопічних Віталія Кварцяного.

Трійка лідерів Прем'єр-ліги проведе свої матчі у неділю, 18 вересня, що обумовлено участю цих команд у єврокубках.

Завершиться тур у Києві матчем між столичною "Оболонню" та "Олександрією".

П'ятниця, 16 вересня

19:00. ВОЛИНЬ Луцьк – МЕТАЛУРГ Донецьк
Головний арбітр: Ігор Іщенко (Київ)

Телетрансляція: "2+2"
Трансляція в Інтернеті: "Проспорт"

Статистика матчів: 10: +1 =1 -8; м'ячі: 8:19
У Луцьку: 5: +0 =1 -4; м'ячі: 5:11

"Волинь" має яскраво вираженого лідера атак Майкона та більш високу позицію у турнірній таблиці. "Металург" поліпшив настрій двома поспіль перемогами і має незаперечну перевагу в особистих зустрічах.

Лучани пропускають у 6-ти останніх домашніх зустрічах. Донеччани ще довше (протягом 9-ти зустрічей у гостях) не грають внічию. Зараз більш стабільним можна назвати склад "Металурга", тоді як Віталій Кварцяний дуже часто перебудовую середню лінію своєї команди.

Субота, 17 вересня

16:00. ІЛЛІЧІВЕЦЬ Маріуполь – ЗОРЯ Луганськ
Головний арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

Статистика матчів: 8: : +2 =3 -3; м'ячі: 10:11
У Маріуполі: 4: +2 =1 -1; м'ячі:4:3

У поточному чемпіонаті України команди демонструють досить результативний футбол. Успіх "Іллічівця", як правило, залежить від ступеня надійності захисної ланки, а останні 7 матчів підопічні Валерія Яремченка не можуть зберегти ворота у недоторканості. Втім, перед своїми вболівальниками маріупольці не йдуть з поля без забитого м'яча вже 17 матчів − це найдовша серед чинних серій команд Прем'єр-ліги, після того як «Металіст» не зумів минулої суботи "розпечатати" ворота "Арсенала". "Зоря" з початку нового сезону у гостях набрала лише одне очко.

18:30. КАРПАТИ Львів – ОБОЛОНЬ Київ
Головний арбітр: Юрій Мосейчук (Чернівці)

Дискваліфіковані: Іван Мілошевіч, Ігор Ощипко, Андрій Ткачук (всі − "Карпати")

Статистика матчів: 8: : +4 =1 -3; м'ячі: 14:6
У Львові: 4: +3 =0 -1; м'ячі: 9:1

Суперники вирішують приблизно однакові завдання − вирватись з дна турнірної таблиці. Їх розділяє лише 2 очки на користь львів'ян. Втім, фаворит зустрічі очевидний. Окрім того, що господарі поля за ігровим потенціалом займають далеко не своє місце, вони ще мають надзвичайно переконливі показники проти "пивоварів" вдома у двох останніх матчах, коли вигравали з великими рахунками, не пропускаючи м'ячів у свої ворота.

Якщо і зараз "Карпати" зіграють "на нуль", то зможуть перервати серію із пропущеними голами, яка триває 13 матчів. "Оболонь" у гостях забила лише один м'яч у нинішньому сезоні, але привезла з виїздів 2 очки. Галичани будуть ослаблені дискваліфікацією одразу трьох провідних гравців, у той же час гості зможуть виставити оптимальний склад.

19:30. ДНІПРО Дніпропетровськ – ТАВРІЯ Сімферополь
Головний арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

Телетрансляція: "2+2"
Трансляція в Інтернеті: "Проспорт"

Статистика матчів: 38: : +22 =10 -6; м'ячі: 55:29
У Дніпропетровську: 19: +15 =2 -2; м'ячі: 35:12

Найцікавіша подробиця цього поєдинку - суперництво Сергія Назаренка та Максима Калініченка проти колишньої команди. Цей факт підігріває і без того великий інтерес до матчу. Кримчаки спробують довести, що перша і єдина поразка (у минулому турі) − прикра несподіванка. При цьому у гостях "Таврія" востаннє програвала ще 8 травня поточного року.

Перед "Дніпром" стоїть складніше завдання, адже 5 поспіль матчів без перемог випадком не назвеш, і продовження цієї серії може наблизити ще більше команду Хуанде Рамоса до "зони вильоту", а тренера − до відставки.

Неділя, 18 вересня

15:30. ЧОРНОМОРЕЦЬ Одеса − ДИНАМО Київ
Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпропетровськ)

Дискваліфіковані: Дмитро Безотосний, Лучіан Бурдужан (обидва − "Металург")

Статистика матчів: 13: : +3 =5 -22; м'ячі: 23:69
В Одесі: 15: +2 =5 -8; м'ячі: 11:44

Рекордна безвиграшна серія "Чорноморця" з 20 матчів у Прем'єр-лізі має дуже мало шансів перерватись. "Динамо" не програє лише з початку поточного сезону, однак не має намірів її припиняти у гостях проти аутсайдера. Востаннє одесити перемагали "Динамо" у липні 2003 року.

На користь господарів може зіграти втома "динамівців" після зустрічі зі "Сток Сіті", а також досвід відбирання очок 2 тури тому у "Шахтаря". Проти них свідчить дискваліфікація основного голкіпера команди та її найкращого бомбардира.

17:30. КРИВБАС Кривий Ріг – МЕТАЛІСТ Харків
Головний арбітр: Сергій Даньковський (Київ)

Телетрансляція: "2+2"
Трансляція в Інтернеті: "Проспорт"

Статистика матчів: 28: : +9 =6 -13; м'ячі: 27:34
У Кривому Розі: 14: +7 =2 -5; м'ячі: 18:18

Очевидно, що цей матч є центральним у турі, адже зустрічаються на разі 4-а та 3-я команди змагань. Причому, у разі перемоги господарів, суперники зрівняються за набраними очками.

За 2 роки харків'яни лише раз здолали "Кривбас". При цьому криворіжці вдома грають гірше, що вписується в останні тенденції команди Мирона Маркевича. Лише двічі на Дніпропетровщині опоненти не виявили переможця, і це трапилось у минулому та позаминулому сезонах.

Кривбас може сподіватися на втому гостей після нелегкої перемоги у Лізі Європи. До того ж, швидше за все, Мирон Маркевич не зможе розраховувати на Марко Девіча та Сергія Пшеничних. У "Кривбаса" лазарет також не порожній, але Юрій Максимов з цього трагедії не робить..

18:00. ШАХТАР Донецьк – ВОРСКЛА Полтава
Головний арбітр: Олександр Дердо (Іллічівськ)

Статистика матчів: 30: : +21 =8 -1; м'ячі: 56:16
У Донецьку: 15: +12 =3 -0; м'ячі: 31:7

У донеччан буде на 2 дні більше на підготовку та відпочинок після відповідальних стартів команд у групових турнірах європейських змагань. Обидві команди програли свої матчі у єврокубках.

До того ж вже можна говорити про традицію впертого суперництва "Шахтаря" та "Ворскли", адже очки донеччанам у ньому даються вкрай важко. Достатньо сказати, що востаннє "гірники" змогли виграти з різницею у 2 м'ячі у сезоні 2005/2006 рр., але то було у Полтаві. На власному ж полі таке було ще на 2 роки раніше.

19:30. АРСЕНАЛ Київ - ОЛЕКСАНДРІЯ
Головний арбітр: Анатолій Жабченко (Сімферополь)

Дискваліфіковані: Георге Флореску ("Арсенал") − Олексій Довгий ("Олександрія")

Телетрансляція: "2+2"
Трансляція в Інтернеті: "Проспорт"

Статистика матчів: 4: : +2 =1 -1; м'ячі: 7:2
У Донецьку: 2: +2 =0 -0; м'ячі: 7:1

Підопічні Володимира Шарана потроху набирають очки, але мають очевидні пробіли з фізичною підготовкою. Про це можна зробити висновок, проаналізувавши статистику перших та других таймів. До перерви олександрійці програли лише двічі, пропустивши за 9 перших половин зустрічей 3 голи. У других таймах показники відчутно слабші: 4 поразки і 11 пробоїн у захисті. Немає сумніву, що господарі врахують таку особливість, зберігши сили на останні хвилини. Втім, допоки важко визначити, наскільки пішли на користь "Олександрії" нещодавна пауза у змаганнях і придбання нових виконавців.

За матеріалами: Проспорт

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1349 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]