Вт, 2024-03-19, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:59
"Чорними скриньками" обладнають російські автомобілі
Інші останні Новини світу

На території Росії хочуть зробити обов'язковими "чорні скриньки" для пасажирських транспортних засобів. З відповідною ініціативою виступило Міністерство транспорту. Як "чорні скриньки" чиновники пропонують використовувати апаратуру екстреного реагування при аваріях "ЕРА-ГЛОНАСС".

Зокрема, пропонується розширити функціонал обладнання можливістю збереження істотних параметрів транспортного засобу до і в момент ДТП - зокрема, швидкість, число обертів двигуна, стан гальмівної системи, стан подушок безпеки, дані про маневр автомобіля, про спрацювання антиблокувальної системи тощо.

Записані дані повинні будуть зберігатися в захищеному від несанкціонованого доступу модулі енергонезалежної пам'яті - уповноважені особи зможуть скачати інформацію на місці ДТП або в авторизованих сервісних центрах. Інфраструктуру "ЕРА-ГЛОНАСС" також планується доповнити функціями, що дозволяють передавати інформацію через мережі бездротового зв'язку.

У початковому варіанті система "ЕРА-ГЛОНАСС" передбачає оперативне інформування екстрених служб про ДТП: повідомлення про місцезнаходження автомобіля, його номер, VIN та ім'я власника передається по мережі стільникового зв'язку на диспетчерський пункт. І черговий висилає на місце "швидку", поліцію і рятувальників.

В найближчі роки на створення цієї системи, покликаної скоротити смертність на дорогах на 10%, планується витратити 2 мільярди 530 мільйонів рублів (понад 75 млн доларів), в штатному режимі вона має запрацювати навесні 2014 року. Імовірно, з 2016 року апаратурою "ЕРА-ГЛОНАСС" будуть обладнувати всі нові автомобілі, що випускаються в Росії.

На початку цього року лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко пропонував обладнати машини супроводу кортежів "чорними ящиками", а також ввести швидкісні обмеження.

Так, Симоненко пропонував кортежам дотримувати швидкісного режиму в населеному пункті - до 60 км на годину, на трасі - до 130 км на годину.

Порушників він пропонував притягати до відповідальності, аж до кримінальної (у випадку ДТП).

А щоб було зрозуміло, хто віддав наказ про порушення швидкісного режиму, він пропонував обладнати машини супроводу "чорними скриньками" для записів переговорів у кортежі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: Російські автомобілі. чорними скрин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]