Сб, 2024-04-20, 15:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
День загального страйку профспілок у Європі. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу
Профспілки та соціалісти всієї Південної Європи сьогодні страйкують проти економічної політики консерваторів, які скорочують соціальні витрати, передає Вести.Ru.

Всі попередні дні лідери профспілок курсували по країні, умовляючи і закликаючи підтримати акцію. Робочі ватажки обіцяють вивести на вулиці мільйони іспанців, незадоволених реформами уряду Маріано Рахоя. Як заявляє опозиція, жорсткі заходи по скороченню витрат відкинули країну на 35 років назад. І все частіше у тому, що відбувається звинувачують політику Берліна.

"Уряд не знає, чи зможуть вони підвищити пенсії, тому що вони не знають, що ще нав'яже нам німецький канцлер, чого ще зажадає Європейський центробанк і коли він цього зажадає — до або після виборів", — обурюється профспілковий лідер Ігнасіо Фернандес Тохо.

Проти страйку єдиним фронтом виступили уряд і підприємці. Через зупинку підприємств іспанський бізнес за день позбудеться чотирьох мільярдів євро, що завдасть нового удару по і без того вкрай урізаному бюджету. Але профспілки називають страйк сумною необхідністю: реформ Рахоя економіка Іспанії може просто не витримати.

Братів по класу мають намір підтримати робочі Португалії, Італії, Греції, Чехії і Румунії. Вони незадоволені тим, що їм доведеться з власної кишені платити за економічну політику, яку проводять уряди їх країн.

"Ці заходи застосовуються під час рецесії. Вони не дозволяють країні розвиватися і рухатися вперед. Скорочення, знову скорочення — а розплачуватися завжди повинні одні і ті ж люди. Не ми, робочі, створили цю кризу! Навпаки — ми працюємо і працюємо, і ми завжди в програші", — обурюється португальський робочий Руї Рібейро.

Втім, не дивлячись на колосальний розмах, навряд чи страйк змусить уряди Південної Європи змінити свої плани. Як затверджує опозиція, вони дуже залежать від Німеччини, щоб піти на відкриту конфронтацію з Берліном і шукати альтернативні шляхи виходу з кризи. Простіше урізувати соціальні витрати.

Раніше повідомлялося, що тисячі людей в Римі і Лондоні вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти економічної політики влади своїх країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: Європі – день загального страйку пр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]