Чт, 2024-04-25, 23:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
Державні кошти в областях пішли не на зарплату - визнав Азаров
Інші останні Економічні новини
Додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки. Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив на засіданні уряду, передає "Економічна правда".

"Доручаю міністру фінансів разом з міністром соцполітики провести всеукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів, з’ясувати причини окремих випадків затримки зарплати", - сказав Азаров.

Прем'єр також доручив надати фінансову допомогу в тих випадках, коли вона об’єктивно необхідна.

"Але при цьому я вимагаю спитати з керівників регіонів: як використовувалися за останні місяці бюджетні кошти. Я категорично наполягаю, що виплати заробітної плати та соціальні виплати мають бути на першому місці", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр заявив, що коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати.

"Ми перевірили сигнали, повідомлення про невиплату, які з’явилися першими. В кожному із перевірених регіонів вільних та нерозподілених коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати. Парадокс", - сказав Азаров.

За його словами, додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки.

"Я розумію, що "інші видатки" - це, припустімо, ремонт і обладнання шкіл, дитячих садків, лікарень, що також абсолютно необхідно робити. Але ще раз повторюю: виплата заробітної плати безумовно повинна бути на першому місці", - підсумував прем'єр.

Нещодавно експерт Асоціації міст України (АМУ) з питань бюджетної політики Олександр Слобожан повідомив, що затримки субвенцій з рахунків Держказначейства в місцеві бюджети сягають 3-4 млрд грн по всій Україні.

Близько 4,4 млн людей в Україні задіяні в бюджетних галузях, а це означає, що кожен четвертий українець в грудні може залишитися без зарплати, нещодавно заявили українські експерти.

"Державі не вистачить коштів, щоб виплатити в повному обсязі зарплати працівникам бюджетних сфер. І експерти попереджали про це ще під час ухвалення бюджету на 2012 рік", - заявив провідний експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Прем'єр-міністр Микола Азаров раніше заперечував проблеми з виплатою грошей Держказначейством, кажучи, що виплата зарплат - проблема місцевих керівників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: Азаров, не на зарплату, державні кошти в областях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]