Пт, 2024-04-19, 22:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
Детективи НАБУ прослуховували телефони соратників Онищенка. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  Детективи Національного антикорупційного бюро прослуховували телефони соратників народного депутата Олександра Онищенка, якого підозрюють в організації злочинного угруповання, яке завдало збитків державі на рівні 3 млрд грн. Про це свідчать розсекречені документи НАБУ, передає "Українська Правда".

Зокрема, у розмовах поплічників депутата згадується офіс, який Онищенко називає своєю депутатською приймальнею, а також є згадки про фіктивну біржу, на якій проводили фіктивні аукціони.

Представниця "Нафтогаз Трейду" та "Газтранспроекту", які купували природний газ на фіктивних аукціонах, Мар'яна Гречанюк по телефону представлялася Вікторією, не вказуючи свого справжнього імені.

Колишній директор фірми "Хас" Сергій Кабаєв також розповідає про обшуки, і хизується, що у нього нічого не знайшли, тому що він тримав документи на флешці.

Як повідомлялося, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що у рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, наразі 10 із 20 учасників злочинної організації затримано, з ними проводять слідчі дії.

Ситник зазначив, що серед 20 встановлених осіб, причетних до злочинної схеми, є й посадові особи ПАТ "Укргазвидобування".

Регламентний комітет Верховної Ради у середу, 29 червня, схвалив подання генерального прокурора щодо притягнення до відповідальності Онищенка.

"Батьківщина" поки що не визначилася щодо голосування за зняття недоторканності з Онищенка - нардеп Євтушок

Фракція "Батьківщина" ще не визначилася, чи буде голосувати за позбавлення недоторканності з Онищенка. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив нардеп Сергій Євтушок.

Євтушок підкреслив, що перед тим як визначитися щодо голосування, потрібно подивитися, наскільки професійно підготовлене відповідне подання.

"Насправді потрібно дивитися це подання, наскільки воно професійно підготовлене. Якщо там таке ж подання, як і було на Клюєва, або, наприклад, депутат Онищенко звинувачується в тому, що хотів оптимізувати свої фінансові ресурси і звернувся з такою пропозицією. І працівники ДФС, зокрема керівник ДФС Насіров, поставив свій підпис щодо реструктуризації цього великого боргу, то тут потрібно питати, чому він туди свій підпис ставив, і мені здається, що тут Насірова треба залучати, а не бізнесмена, який хоче оптимізувати, або будь-який бізнесмен захотів би сплатити борг не відразу, а частинами", - зазначив Євтушок.

"Чи буде проголосовано? Не знаю. Спрогнозую: якщо буде якісне подання, то, можливо, будуть голоси. Ми це будемо розглядати на засіданні фракції, зараз детально дивитися на саме подання, у всіх трьох випадках, і будемо визначатися, як будемо голосувати", - пояснив народний депутат.

"Народний фронт" підтримає зняття недоторканності з Онищенка - нардеп Гузь

Фракція партії "Народний фронт" має намір проголосувати за позбавлення недоторканності нардепа Онищенка. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив депутат парламенту Ігор Гузь.

За його прогнозом, Рада зуміє дати необхідну для ухвалення рішення кількість голосів.

"Я думаю, що фракція "Народного фронту" буде голосувати однозначно. Тетяна Чорновіл, член нашої фракції, довгий час порушувала це питання публічно в статтях, в запитах про горе-діяльність Онищенка. Але чи вистачить голосів, подивимось, я думаю, вистачить. Але є нюанс, що, на жаль, я думаю, користуючись недоторканністю, пан Онищенко в той день, коли ми будемо голосувати за зняття з нього недоторканності, і можливості дати правоохоронним структурам арештувати цю людину, він уже буде за кордоном. І, на превеликий жаль, наскільки я розумію, зараз не дати йому виїхати за кордон можливості немає", - зазначив він.

"Я думаю, що в парламенті будуть спроби й Онищенка, і його колег завадити, але я переконаний, що це рішення важливе і резонансне, і достатньо набереться голосів, я думаю, що під 300 голосів буде за це рішення", - припускає нардеп.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: детективи НАБУ, телефони соратників Онищенка, прослуховування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]