Чт, 2024-04-25, 17:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:48
У нас є докази вини Онищенка, але він не є підозрюваним - Холодницький
Інші останні Кримінальні новини

 Олександр Онищенко не є підозрюваним у справі "Укргазвидобування". Про це заявив глава Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає "Українська правда".

"В даний час народний депутат Онищенко не є підозрюваним у зазначеному провадженні. Оскільки ми не можемо оголосити підозру людині, який має статус народного депутата і у якого цей статус не знято відповідно до закону. Поки немає постанови ВР про притягнення до відповідальності, підозр не може бути повідомлено. Хоча вже текст набраний, залишається тільки поставити дату ", - зазначив він.

За словами Холодницького, 29 червня відбудеться засідання регламентного комітету ВР щодо цієї справи.

"Думаю, там ми частину доказів продемонструємо на засіданні цього комітету", - підкреслив він.

Також Холодницький зазначив, що провадження у даній справі було відкрито 4 грудня.

"Півроку нам знадобилося, щоб провести низку слідчих дій, весь комплекс слідства, допити ... Коли вже є подання на зняття недоторканності - означає, вже є обгрунтовані підозри, і є докази, що людина скоїла певний злочин", - додав прокурор.

Нагадаємо, 15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів про зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт Онищенка.

Наступного дня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький особисто приніс подання до парламенту.

16 червня спікер ВР Андрій Парубій підписав розпорядження про невідкладний розгляд регламентним комітетом подання по Онищенку.

Онищенка підозрюють у "створенні злочинної організації з метою заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності товариств за договорами про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". Згідно з попередніми даними, в результаті відкритої газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: не є підозрюваним, докази вини Онищенка, Холодницький | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]