Чт, 2024-04-18, 23:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
До МЗС Італії викликали українського посла
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава дипломатичного відомства Італії Джуліо Терзі повідомив, що викликав посла України в Римі для того, щоб висловити йому стурбованість громадськості й парламенту Італії із приводу становища колишнього українського прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє сайт НБУ.

Також Терзі обговорив у телефонній розмові зі своїм колегою, міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським ситуацію з Тимошенко.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Італії, передає "Українська правда".

"Міністри висловили спільну надію, що з Києва надійдуть підбадьорюючі ознаки того, що влада України продемонструє щиру прихильність у реалізації принципів верховенства права й демократії", - сказано в повідомленні.

Нижня палата парламенту Італії 9 травня прийняла резолюцію щодо ситуації в Україні, у якій, зокрема, закликала звільнити екс-прем'єра Тимошенко.

Уряду Італії було доручено здійснити конкретні кроки для звільнення Юліи Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього й.о. міністра оборони України Валерія Іващенка, з огляду на їхній стан здоров'я.

У документі також відзначається, що Італія повинна підписати угоду між ЄС і Україною про асоціацію лише при істотних і радикальних реформах у судовій системі, у сфері верховенства права, захисту прав людини, а також - удосконаленні демократичних стандартів в Україні.

Автори резолюції також не виключили зменшення італійської офіційної делегації на Євро-2012 в Україні, якщо не буде "справедливого й гуманного поводження з Тимошенко й іншими посадовими особами, які перебувають у в'язниці".

14 травня в Брюсселі (Бельгія) відбудеться засідання Ради іноземних справ Євросоюзу, на якому міністри закордонних справ країн ЄС планують обговорити ситуацію в Україні.

Зокрема передбачається, що мова буде йти про можливий бойкот українських матчів чемпіонату Європи по футболі й умови підписання угоди про асоціацію з Україною.

Відзначимо, що заяви європейських чиновників підтверджуються діями європейських банкірів, які скасували всі зустрічі з українськими чиновниками.

Як відомо, 8 травня цього року Україні довелося перенести на невизначений час саміт країн Центральної Європи, запланований на 11-12 травня в Ялті, через масового бойкоту європейських лідерів у зв'язку із ситуацією навколо ув’язнення Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1182 | Додав: adminA | Теги: українського посла, МЗС Італії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]