Вт, 2024-03-19, 09:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:32
Двоє мешканців будинку в Луцьку загинули через футбол
Інші останні Надзвичайні новини

Обвалення житлового будинку в Луцьку могло б обійтися без жертв, якби чоловіки, які загинули, не заснули під час перегляду футбольних матчів Євро-2012.

Як повідомляє ТСН, обвалилася частина будівлі, в якій знаходилися вітальні і кухні, спальні залишилися неушкодженими. Якщо б не ця обставина, жертв могло б бути значно більше.

За словами постраждалих мешканців будинку, коли будинок почав руйнуватися, вони подумали, що відбулося землетрус.

За фактом обвалення п'ятиповерхового житлового будинку порушена кримінальна справа, повідомляє в неділю прес-служба прокуратури Волинської області.

"Прокуратура міста Луцька порушила кримінальну справу за фактом службової халатності вказаних посадових осіб, яка спричинила тяжкі наслідки", - сказано в повідомленні.

Справа порушена за частиною 2 статті 367 КК України. Максимальна санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Мешканці будинку, що обвалився, ще в травні цього року помітили руйнування несучої стіни.

Проте посадових осіб житлово-комунального підприємства і міськради Луцька не вжили заходів для обстеження будівлі, не встановили причини руйнування і не провели ремонт.

П'ятиповерховий житловий будинок розвалився в Луцьку в неділю рано вранці - звалилися несучі конструкції з першого по п'ятий поверх між першим і другим під'їздами.

Загинули двоє немолодих чоловіків, тяжко постраждала жінка.

Рятувальники вивели з будівлі 18 осіб.

За даними МНС України, будівля, що обвалилася, була побудована в 1971 році.

Міська і обласна ради вже виділили жертвам ЧП квартири в новобудовах, чотири двокімнатні і 4 трикімнатні. В понеділок, 12 червня, потерпілим видадуть також по 10 тис грн допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1074 | Додав: nowyny | Теги: Луцьк, обвалення житлового будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]