Ср, 2024-04-24, 03:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:39
На заході України дощі, град і смерчі накоїли лиха. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Негода знову наробила лиха на заході України. Над ранок у суботу, 9 червня, Перечинським районом Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії опинилася Тур'я Бистра. У селі майже не лишилось обійстя, яке не зачепив сильний вітер, передає ТСН.

Потужний вітер змітав покрівлі з будинків, наче пір'їни, кажуть свідки. Дерева виривав із корінням у них на очах. Покрівля була пошкоджена у понад двох сотень будинків, у місцевої церкви, дитячого садка та сільради.

"Несло шифери з цих хат і кидало куди попало. В кого машини у дворі стояли, порозбивало їм все", - розповів місцевий житель.

Буревій позривав дроти електромереж та залишив усе село без електрики. Без світла опинилися також два сусідніх села. Градом повибивало шибки. Повалено більше сотні дерев. Деякі падали просто на будинки.

У Тур'ї Бистрій дивом ніхто не постраждав. Буревій пронісся селом на світанку, коли всі спали й нікого не було на вулиці. Натомість, майже все село лишилося без городини. "Виноград, картопля, все-все. Дерева в саду, черешні, горіхи, пшениця, 20 соток, кукурудза картопля, 16 соток. Всьо град збив", - бідкається місцева жителька Тетяна Корбава.

Цікаво, що через сім годин після буревію град ще не розтанув і вражав розмірами. Наслідки стихії ліквідовують понад півсотні рятувальників, а також підраховують матеріальні збитки.

Люди тим часом перекривають дахи. Шифер купують за власні гроші. Місцеві очільники ж запевняють, що збитки влада відшкодує, та прогнозують суми далеко за мільйон. Скільки ще людям сидіти без електрики, чиновники не уточнюють.

А в смт Великий Березний вітер зруйнував металевий дах (площа 1 тис кв) на складському приміщенні ВАТ агрофірма "Яворник". Уламки покрівлі вітром віднесло на залізничний шлях Ужгородської дирекції Львівської залізниці, повідомили в прес-службі МНС.

"О 1:20 10 червня аварійні бригади залізниці та підрозділи МНС розчистили шлях. Рух поїздів на ділянці залізничної станції Великий Березний не припинявся", - йдеться в повідомленні.

Ситуація знаходиться на контролі територіального управління МНС в Закарпатській області.

Дощі з градом пошкодили житлові будинки і знеструмили більше десятка населених пунктів на Галичині

На території Рогатинського району Івано-Франківської області в 10 населених пунктах градом частково пошкоджено покрівлі житлових будинків і вікна, повідомляє МНС.

В постраждалі райони виїхали оперативні групи Територіальних управлінь МНС в області для надання допомоги та підрахунку нанесеного збитку.

А в Дрогобицькому і Турківському районах Львівської області в результаті складних погодних умов (сильний дощ з градом), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 12 населених пунктів.

9 червня увечері в Миколаївському, Жидачівському та Самбірському районах в 14 населених пунктах град частково пошкодив покрівлі житлових будинків, господарських будівель і об'єктів соціально-побутової сфери.

Зазначимо, метеорологи прогнозують, що сонце і грозові дощі зі шквалами в один і той же день в найближчий час Україні гарантовані. Що далі - покрито туманом. За однією з версій науковців, загальна кількість локальних катастроф останнім часом не зросла, просто журналісти стали частіше повідомляти навіть про найменші події такого роду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1986 | Додав: admin | Теги: захід України дощ, Смерч, град | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]