Пт, 2024-04-26, 05:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Єдиний формат перемовин з Росією щодо Донбасу назвала Меркель
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Росія є великим викликом для Європи. Однак, на її думку, потрібно продовжити діалог з Москвою у межах мінського формату для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Про це вона заявила на пресконференції перед початком перемовин з президентом Франції Емануелем Макроном у Берліні.

"Росія — великий виклик для нас, але і великий континентальний сусід Євросоюзу. З іншого боку, доводиться констатувати, що ми всі вразливі для гібридних атак. Водночас ми дуже зацікавлені в безпеці та стабільності в ЄС, а отже будемо залишатися з Росією в діалозі, яким би складним він не був", — сказала Меркель.

Коментуючи нещодавню зустріч президента США Джозефа Байдена з російським лідером Володимиром Путіним у Женеві, вона зазначила, що через діалог можна дізнатися позицію іншої сторони.

"Враховуючи ситуацію в Україні ми знаємо, що тільки переговори, мінський формат взагалі, дають шанс просуватися далі по міліметру, хоча це, можливо, дуже складно", — зауважила канцлерка Німеччини.

Крім того, вона додала, що Німеччина разом з Францією планують узгодити правила відносин з Росією, оскільки країни "регулярно стикаються з провокаціями, а також новою конфліктністю".

Заступниця держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що США можуть долучитися до нормандського формату, якщо побачать підстави реалізації Мінських угод у безпечний і прийнятний для України спосіб.

Президент США Джозеф Байден та президент Росії Володимир Путін зустрілись у Женеві 16 червня. Це – перша їхня зустріч у статусах очільників держав. У межах зустрічі вони, зокрема, обговорили питання Донбасу.

Путін підтвердив, що обговорював із президентом США Джозефом Байденом врегулювання ситуації на сході Україні.

9 грудня 2019 року відбувся саміт у Нормандському форматі, де лідери чотирьох країн досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Проте більшість домовленостей не виконані досі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 660 | Додав: adminA | Теги: формат перемовин, Донбас, РФ, Меркель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]