Чт, 2024-03-28, 17:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Емісар ЄС: питання санкцій до українських чиновників не обговорювалося
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Питання застосування санкцій до окремих українських чиновників в ЄС ще не обговорювалося, заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе-Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє Iнтерфакс-Україна.

"Ми знаємо, що в багатьох секторах суспільства висловлюється думка і голосів піднімається все більше: просять застосування санкцій з боку ЄС до певних українських особів. Все, що я можу сказати, як представник Євросоюзу, такі рішення повинні прийматися 27 країнами одночасно і на сьогоднішній день ці рішення ще не обговорюються в ЄС", - сказав він в ході дебатів "Відносини між Україною та ЄС" в суботу, 2 червня, в Києві.

Як повідомлялося, партія "Батьківщина" оприлюднила прізвища представників влади, внесених до списку тих, до яких просять вжити санкції. Як розповів народний депутат Андрій Шкіль, "список Тимошенко" був наданий США в якості доповнення до проекту резолюції сенатора Джеймса Інхофа, що знаходиться на розгляді комітету з закордонних справ сенату США.

У першу групу, що складається з 13 чиновників, увійшов, зокрема, президент Віктор Янукович, його старший син Олександр Янукович, який, за твердженням опозиції, "відповідає за фінансову підтримку клану" і радник президента Андрій Портнов. Його, а також главу АП Сергія Льовочкіна, в "Батьківщині" звинувачують в тому, що вони "є комунікаторами, передають незаконні вказівки судам".

Крім них, у списку прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, якого разом з усім МЗС звинувачують в організації дезінформації навколо справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

ГПУ в списку очолює генеральний прокурор Віктор Пшонка. В ньому також вказана перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, заступник генпрокурора Євген Блажівський, заступник начальника відділу підтримки держобвинувачення Лілія Фролова, заступник прокурора Чернігівської області Олександр Нечвоглод, який, розслідував кримінальну справу Тимошенко. Всього ж опозиція пропонує застосувати санкції до 11 представників ГПУ.

Не забули опозиціонери і про суддів. У документі вказано суддя Печерського райсуду Родіон Кірєєв, голова Печерського райсуду Інна Отрош, а також судді Шевченківського районного та Київського апеляційного судів, задіяні в судових процесах Тимошенко. Всього в списку їх 11 осіб.

Нагадаємо, що у Конгресі США готується резолюція, яка закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича, інших чиновників з України заради звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Проект такої резолюції за авторством сенатора Джеймса Інхофа знаходиться на розгляді комітету закордонних справ Сенату.

24 травня Європарламент прийняв резолюцію щодо України - четверту за останній рік. У документі немає заклику бойкотувати Євро-2012 і жодного слова про санкції.

Резолюція містить заклик ЄП до української влади з проханням звільнити "ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1020 | Додав: admin | Теги: Жозе-Мануель Пінту Тейшейра, ЄС, санкції до українських чиновників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]