Вт, 2024-03-19, 07:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
ЄС не буде карати Київ, але й Асоціацію наразі не підпише
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Брюссель підпише з України Договір про асоціацію, коли переконається, що Київ поважає верховенство закону, проте не йдеться про якісь антиукраїнські заходи, заявив голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей.

"Я дуже розчарований і стурбований недавніми прикладами політично мотивованого судочинства в Україні, з яких справа Тимошенко лише один приклад", - заявив Ван Ромпей напередодні саміту Росія-ЄС, який пройде в Стрельні 3-4 червня.

"ЄС і я особисто дали ясний сигнал, що ми не будемо готові підписати цей договір, поки ми не будемо впевнені, що Україна зацікавлена в розвитку тісніших політичних відносин, що означає активну і очевидну повагу до основних цінностей ЄС, таких як верховенство закону", - підкреслив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Раніше з'явилася інформація про те, що нібито Тимошенко сама зверталася до представників ЄС з проханням не підписувати Угоди про асоціацію ЄС-Україна.

Коментуючи цю інформацію, Ван Ромпей сказав: "На даний момент питання про запровадження обмежувальних заходів (щодо України) не стоїть".

"ЄС дуже зацікавлений у розвитку відносин з Україною. Ми провели переговори щодо Угоди про асоціацію, включаючи інтенсивну і всеосяжну зону вільної торгівлі, - можливо, це найскладніша і комплексна угода, яку ми будь-коли підготували з третьою країною", - повідомив глава Євроради.

Раніше низка ЗМІ поширила інформацію з посиланням на віце-главу Європарламенту Яцека Протасевича про те, що Тимошенко нібито виступає проти підписання та ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомлялося, Тимошенко 27 вересня 2011 року закликала Євросоюз підписати Договір про асоціацію з Україною, незважаючи на її справу, яку європейські політики вважають "політично мотивованою" і вимагають від української влади звільнення екс-прем'єра.

30 березня 2012 року Євросоюз парафував документ, але він зможе набрати чинності тільки після підписання і ратифікації парламентами всіх 27 держав ЄС, Європейським парламентом і Верховною Радою України.

Євросоюз зацікавлений в успішному проведенні Україною Євро-2012

Євросоюз не має наміру бойкотувати чемпіонат Європи з футболу в Україні, оскільки зацікавлений в його успіху, заявив голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей.

"Питання про бойкотування з боку ЄС цього чемпіонату не стоїть. Ми зацікавлені в тому, щоб це був успішний чемпіонат, який сприятиме популярності України і зблизить її жителів та фанатів з країн ЄС", - заявив Ван Ромпей напередодні саміту РФ-ЄС, який пройде в Стрельні 3-4 червня.

"Європейський Союз та європейські фінансові установи, які ми підтримуємо, виконали велику роботу, щоб допомогти у підготовці до цього змагання", - повідомив голова Євроради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 928 | Додав: admin | Теги: ЄС, асоціація, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]