Ср, 2024-05-08, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:27
ЄС готує план щодо допомоги Україні, якщо до влади прийде Трамп
Інші останні Іноземна преса про Україну

Чиновники побоюються, що другий строк скандального експрезидента може призвести до відмови від допомоги Україні. Особлива тривога у них виникла після того, як Трамп заявив, що заохочуватиме росію "робити все, що їм заманеться" з членами НАТО, які не витрачають достатньо на оборону.

Новий план від ЄС

Коли колишній і, можливо, майбутній лідер вільного світу каже, що він буде сидіти склавши руки і спостерігати, як росія нападе на союзників по НАТО, ми повинні переосмислити, як можуть виглядати зобов'язання США щодо Європи і України,
– наголошує один з європейських посадовців.

За словами співрозмовника журналістів, вони повинні сподіватися на краще, але готуватися до гіршого. Він додав, що такий сценарій включатиме припинення підтримки України та дозвіл путіну дестабілізувати регіон.

Саме тому європейські посадовці приватно працюють над створенням загальноконтинентального доповнення до НАТО. Воно мало б працювати узгоджено з Альянсом, однак у разі скасування гарантій могло б слугувати альтернативою.

Водночас інші чиновники переконані, що необхідно зафіксувати зобов'язання США перед виборами в листопаді. Високопоставлені політики США кажуть, що вони в змозі прийняти рішення, що допоможуть стримати майбутню адміністрацію президента. Деякі структури говорять про зобов’язання щодо довгострокової військової допомоги Україні. Наприклад, вони вимагатимуть звітів – це може викликати політичні незручності у Трампа, якщо він вирішить відмовитися від допомоги України.

Дональд Трамп і НАТО

У Білому домі та НАТО розкритикували висловлювання Дональда Трампа щодо "заохочення" нападу на тих, хто не платить 2% свого ВВП на потреби НАТО. Там заявили, що у такий спосіб він підриває нацбезпеку США. У ЄС зазначили, що такі необдумані заяви лише слугують інтересам путіна.

Колишній радник Дональда Трампа переконаний, що погрози експрезидента щодо виходу США з НАТО варто сприймати серйозно. За його словами, політик розмірковував про це ще під час своєї першої каденції, але його тоді відмовляли.

Зазначимо, що у грудні обидві палати американського парламенту ухвалили закон, який забороняє президенту США самовільно оголошувати про вихід країни з Альянсу без схвалення Сенату чи Акту Конгресу. Закон ще має підписати Байден.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 258 | Додав: admin | Теги: ЄС, трамп, україна, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]