Пт, 2024-05-03, 09:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Щодо пакету допомоги Україні - Туск прокоментував рішення Сенату США
Інші останні Економічні новини

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що республіканська партія Сполучених Штатів Америки зраджує демократичні свободи, після того, як у Сенаті Конгресу США  7 лютого провалили голосування за законопроєкт, який включає військову та гуманітарну допомогу Україні.

«Шановні сенатори-республіканці Америки. Рональд Рейган, який допоміг мільйонам із нас відвоювати свободу та незалежність, напевно, сьогодні повертається в могилі. Ганьба вам», - написав він вранці у соцмережі Х.

Президент США Рональд Рейган, обраний як представик Республіканської партії США, відомий своєю антикомуністичною політикою. Зокрема, він підтримував Польщу у її прагненнях до демократизму та виходу з-під контролю москви.

Зазначимо, що президент США Джо Байден різко розкритикував республіканців у Конгресі після того, як Сенат 7 листопада заблокував двопартійну угоду щодо кордону та, як наслідок, пакет зовнішньої допомоги Україні. Він наголосив, що ніколи не думав, що побачить щось подібне.

Водночас посол України у США Оксана Маркарова заявила, що у Сенаті планують сьогодні повторно переглянути законопроєкт про виділення фінансування на допомогу Україні, а також Ізраїлю та Тайваню без міграційної реформи та безпеки кордону.

Перед цим у Сенаті США оприлюднили новий законопроєкт щодо додаткового фінансування, який об’єднує виділення коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. В документі також враховано кошти на зміцнення південного кордону США. Трамп наказав республіканцям відкинути цей законопроект.

Президент Джо Байден заявив, що Дональд Трамп залякав республіканців, щоб зірвати голосування за законопроєкт у Сенаті.

Сенат США планував проголосувати за законопроєкт про пакет міжнародної допомоги, у тому числі для України, вже 7 лютого. Умовою підтримки документа республіканцями залишається міграційна реформа, повідомила посолка України у США Оксана Маркарова

Оприлюднений Сенатом США законопроєкт щодо кордону із Мексикою та допомоги Україні та Ізраїлю перед голосуванням очікує важкі дебати, додала посолка України в США Оксана Маркарова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 245 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]