Чт, 2024-04-25, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
ЄС призупинив ратифікацію Угоди з Україною про асоціацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не буде ратифікована, поки Україна не почне рухатися у напрямку правової держави. На цьому наголосив міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле в інтерв'ю газеті Rheinische Post, опублікованому в четвер, передає Укрінформ.

"Ми і наші партнери в ЄС єдині в тому, що Угода про асоціацію не може бути ратифікована, поки Україна не почне розвиватися у напрямку правової держави", - сказав він.

Глава німецького МЗС висловив "велике занепокоєння" з приводу стану здоров'я ув'язненої Юлії Тимошенко.

"Вона потребує негайного і належного медичного лікування. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти пані Тимошенко", - наголосив Вестервелле.

Він виступив за припинення дискусії про бойкот чи перенесення футбольного Євро-2012 з України.

"Ми не повинні витрачати час на обговорення можливих подорожей за шість тижнів, а маємо сконцентруватися на тому, як конкретно підтримати пані Тимошенко", - підкреслив він.

Німецький дипломат наголосив на необхідності продовження діалогу у цьому напрямку з українським керівництвом.

Раніше повідомлялось, що експерт фракції ХДС/ХСС у бундестазі із зовнішньої політики Філіп Місфельдер закликав уряди Німеччини та інших країн Євросоюзу подати скаргу на Україну в Європейський суд з прав людини.

Крім того Україну попереджали, що невдала реакція на стурбованість європейських політиків ситуацією навколо Тимошенко може загрожувати угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і лише 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.

30 березня глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Водночас питання підписання документа залишається відкритим через внутрішньополітичну ситуацію в Україні та політичні процеси проти опозиції, які, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1139 | Додав: adminA | Теги: Україною, ЄС призупинив ратифікацію Угоди, Асоціацію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]