Пт, 2024-03-29, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Росія погрожує бомбити європейські системи ППО
Інші останні Новини світу

Росія може прийняти рішення про завдання попереджувального удару по об'єктах європейської протиракетної оборони, заявив начальник Генштабу Збройних сил РФ генерал армії Микола Макаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням дестабілізуючого характеру системи ПРО, а саме: створення ілюзії завдання безкарного удару, рішення про попереджувальне застосування наявних засобів ураження буде прийматися в період загострення ситуації", - підкреслив воєначальник у четвер на конференції у Москві щодо ПРО.

Він зазначив, що "розміщення нових ударних озброєнь на півдні і північному заході Росії для вогневого ураження комплексів протиракетної оборони, включаючи розгортання ракетного комплексу "Іскандер" у Калінінградській області, є одним із можливих варіантів руйнування інфраструктури ПРО в Європі".

Раніше в МЗС РФ заявляли, що переговори з протиракетної оборони складаються не найкращим чином, домовленостей досі не досягнуто, а якщо їх не буде, то Росія може почати застосовувати заходи військово-технічної протидії.

Нагадаємо, проти розгортання системи ПРО в Європі активно виступає Москва, вважаючи, що протиракетна оборона порушить ядерний паритет.

У листопаді 2011 року президент РФ Дмитро Медведєв оголосив про заходи, яких Росія вживатиме у відповідь на розгортання США системи ПРО в Європі.

Глава Кремля, зокрема, заявив, що Росія посилить прикриття об'єктів стратегічних ядерних сил, оснастить стратегічні балістичні ракети перспективними комплексами подолання ПРО і новими високоефективними бойовими блоками, розмістить на заході і на півдні країни сучасні ударні системи озброєнь, що забезпечують вогневе ураження ЄвроПРО.

У Генштабі РФ вважають, що розміщення в Європі елементів ПРО США вже сьогодні є загрозою для російських стратегічних ядерних сил.

Тимчасом представник США в НАТО Іво Даалдер заявляв, що США продовжать будівництво системи протиракетної оборони в Європі, незалежно від думки Росії щодо цього.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: Росія погрожує бомбити європейські | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]