Пт, 2024-03-29, 00:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Євро-2012 переконав Європу, що Україна - комфортна і доброзичлива країна
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Завдяки Євро-2012 європейці виявили у себе під боком комфортну і доброзичливу країну. Як зазначає видання "Кореспондент", у результаті відвідуваність України іноземцями в цьому році зросте майже на 20%.

Говорячи про успіхи Євро-2012, західні футбольні функціонери відзначають рівень підготовки турніру. "Не все ідеально, але я дуже-дуже радий. Польща і Україна впоралися. Вони вже виграли Євро", - заявив президент УЄФА Мішель Платіні.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Проте на вболівальників куди більше враження справили корінні жителі України, які вразили іноземців своєю відкритістю та гостинністю. Намагаючись довести, що пожежа побоювань, роздута західними ЗМІ напередодні чемпіонату, не має під собою ґрунту, українці з радістю допомагали гостям. Хтось безкоштовно підвозив їх своїми машинами, а хтось надав гостям свою квартиру.

Видання зазначає, що спільні зусилля влади і пересічних громадян дали чудові результати. За даними прикордонників, кількість осіб, які в'їхали в країну після початку Євро-2012, зросла на 11%, а через головні повітряні ворота країни в Україну за період 1-19 червня потрапило на 18% більше гостей з-за кордону - цей показник досяг 540 тисяч осіб.

Крім того, завдяки позитивним відгукам туристів і відгукам європейської преси на київський фінал, за словами начальника головного управління з питань підготовки до Євро-2012 в Києві Тетяни Слишик, до столиці прибудуть щонайменше 500 тисяч уболівальників.

Причина зростання популярності українського напрямку не тільки футбол, а й навколотурнірні метаморфози, що сталися з країною. Як зауважив Платіні, маючи на увазі інфраструктурну революцію в країні - будівництво нових стадіонів, доріг, готелів, - східна господиня Євро-2012 стрибнула на три десятки років уперед у своєму розвитку.

Із задоволенням деякі іноземці відгукувалися і про дії патрульних міліціонерів. Виявилося, що люди в синьо-сірих мундирах можуть не тільки підтримувати порядок і оперативно повернути вкрадені речі, а й можуть допомогти знайти потрібні адреси.

Самі міліціонери в приватних бесідах зізнавалися: у всіх фан-зонах працює багато переодягнених у цивільне працівників МВС, що допомагає запобігти крадіжці й оберігати уболівальників. Неприємний осад у фанів залишили лише інспектори ДАІ: відразу кілька голландців розповіли про те, що даїшники вимагали з них хабарі.

Вразило іноземців і ставлення рядових українців. Багато місцевих мешканців безкоштовно розміщували у себе гостей турніру, допомагали їм дістатися в потрібні місця, пригощали їжею та напоями. "Тут чудові люди, відкриті і веселі. Якщо бути чесними, це зовсім відрізняється від того, що ми очікували побачити і про що нас попереджали в Голландії", - заявив Марк Мідделховен, вболівальник збірної Нідерландів, який приїхав до Харкова підтримати свою команду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1149 | Додав: nowyny | Теги: україна, Євро-2012, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]