Вт, 2024-03-19, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
В ОАЕ готуються карати туристів за "непристойний вигляд і поведінку"
Інші останні Новини світу

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів готується ухвалити закон, що посилює покарання для туристів за "непристойний вигляд і поведінку".

Особливо це стосується жінок-іноземок, які, на думку мешканців ОАЕ, надягають занадто відверте вбрання і таким чином проявляють неповагу до арабської культури.

Депутати Федеральних національних зборів вимагають, щоб туристи дотримувалися й інших правил, окрім дрес-коду, передає "Голос России".

"Відстежувати необхідно не тільки манеру одягатися, але й неприйнятну поведінку в громадських місцях, наприклад, поцілунки й інше публічне вираження почуттів. Така поведінка негативно впливає на наші сім'ї і наших дітей", - пояснив депутат Хамад Ахмад Аль-Рахум.

Прихильники законопроекту наполягають на тому, що зовнішній вигляд і манери іноземців ображають почуття еміратців. Противники ж вважають, що проблема надумана, а подібний закон вдарить насамперед по туристичній індустрії.

Чи буде його схвалено, покаже час. Але, на думку аналітиків, саме обговорення такого закону є відображенням посилення загальної хвилі ісламізації в арабському світі і зміцнення там позицій сил, які закликають до більш суворого дотримання норм шаріату в усіх сферах життя.

Зазначимо, торік єгипетські ЗМІ повідомили, що ісламісти до виборів просували ідею "безгріховності туризму". Жінкам під загрозою арешту хотіли заборонити з'являтися на пляжах в бікіні. Крім того, поза законом збиралися оголосити алкоголь, азартні ігри і навіть спільне купання.

Пізніше єгипетська партія "Брати-мусульмани", яка здобула перемогу на парламентських виборах, офіційно оголосила, що туристам не потрібно боятися "ісламізації" відпочинку на улюблених курортах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: nowyny | Теги: карати туристів, ОАЕ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]