Вт, 2024-03-19, 07:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
Єврофани в Україні п'ють, але вельми спокійно
Інші останні Спортивні новини

Офіційну фан-зону приймаючого міста Києва за два перші дні Євро-2012 відвідали за різними підрахунками від 60 до 100 тисяч уболівальників, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Основний наплив фанатів місто чекає 11 червня, коли відбудеться перший матч за участю національної збірної України.

Перший рекорд фан-зони був встановлений в день відкриття турніру - 8 червня. За інформацією організаторів, одночасно під час матчу Росія-Чехія в фан-зоні перебувало близько 30 тис уболівальників.

За два дні роботи фан-зони було реалізовано 30 тисяч літрів пива, 10 тис хот-догів і 3000 порцій морозива.

А от фан-зону в Харкові 9 червня в день матчу між збірними Данії та Голландії відвідали 40 тис уболівальників. Ексцесів чи надзвичайних ситуацій в Харкові в цей день не зафіксовано.

"Незважаючи на велику кількість гостей, міліція не зафіксувала жодного серйозного інциденту ні до матчу, ні після гри. За винятком хіба що продажі фальшивого квитка на матч, проте міліція швидко виявила зловмисника", - сказав начальник Департаменту Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко.

Після проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного жителя міста Харкова, який зізнався в підробці квитка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

У суботу, 9 червня, перед матчем своєї збірної тисячі голландських уболівальників пройшли від фана-зони на пл. Свободи до стадіону "Металіст" в Харкові пішки. У натовпі рухався фірмовий помаранчевий автобус "Orange Club". Під музику фани збірної Нідерландів, одягнені в колір національної команди, карнавальні костюми йшли більше 3 кілометрів до стадіону, із задоволенням фотографувалися з представниками правопорядку, харків'янами і гостями міста.

Чемпіонат Європи з футболу стартував 8 червня матчем-відкриттям турніру в Польщі, а завершиться фінальним матчем 1 липня на НСК "Олімпійський" в Києві. В цілому в Україні пройдуть 16 матчів з 31. В Україні матчі Євро-2012, крім Києва, візьмуть Харків, Львів і Донецьк.

Національна команда України свій перший матч проведе 11 червня проти збірної Швеції. У групі D з українцями знаходяться (крім шведів) також команди Франції та Англії, з ними збірна країни зіграє 15 і 19 червня відповідно.

У Львові троє іноземних вболівальників потрапили до лікарні

Трьох уболівальників і стюарда госпіталізували у Львові за минулу добу, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимир Зуб.

"До лікарні потрапили два вболівальника збірної Португалії і один вболівальник з Польщі", - сказав він.

За словами Зуба, одного з португальців госпіталізували з алкогольним отруєнням, а другий впав з мотоцикла. Обом була надана необхідна допомога, після чого вони покинули медустанови, посилаючись на те, що у них є квитки на матч, і вони повинні його відвідати.

За 40 хвилин до матчу на стадіоні звернувся за медичною допомогою вболівальник з Польщі. У нього зафіксували гіпертонічний криз і доставили в кардіоцентр. "Громадянин Польщі все ще перебуває в лікарні, але вже сьогодні після обіду його випишуть і він поїде додому", - сказав Зуб.

Крім того, за кілька годин до матчу отримав рвану рану руки один зі стюардів на стадіоні. Він зачепився за конструкцію на території стадіону, впав і отримав травму. Його доставили в лікарню і зробили операцію, зашивши рану.

За даними Зуба, на стадіоні за медичною допомогою звернулися 22 людини, а в фан-зонах - троє осіб.

У донецькому кемпінгу живуть уже понад 700 уболівальників

В Кемпінг парку Донецька вже проживає більше 700 уболівальників. Постояльці кемпінгу на 60% складаються з уболівальників Англії та в рівних пропорціях, приблизно по 20%, уболівальників Франції та Росії. Крім того, донецький кемпінг радують своєю присутністю вболівальники з Японії, Китаю, Ірландії та Австралії.

За інформацією генерального менеджера Кемпінг парку Сергія Хановича, завтра, 11 червня, очікується прибуття ще 700 гостей, які раніше забронювали місця.

Кемпінг парк розташований з південного в'їзду в Донецьк між трасами на Маріуполь і Запоріжжя. Парк має автостоянку на 1000 автомобілів, 250 шатрів на 4 кімнати кожен, а також фуд-корт та розважальні майданчики.

Своїх гостей Кемпінг парк розважає конкурсами ді-джеїв, дискотеками та футбольними матчами між уболівальників.

Нагадаємо, 11 червня 2012 року в 19.00 в Донецьку на стадіоні "Донбас Арена" відбудеться матч між збірними Англії та Франції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1200 | Додав: nowyny | Теги: Євро-2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]