Чт, 2024-04-25, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Безпека Євро: міліція з собаками і кіньми і навіть винищувачі
Інші останні Спортивні новини

Матчами у квартеті D сьогодні завершується програма першого туру групового раунду Євро-2012. Порядок під час поєдинку "Ле Бле" зі збірною "Трьох Левів" у Донецьку забезпечать за допомогою винищувачів, а в столиці "синьо-жовте" протистояння пройде під наглядом близько 7 тисяч співробітників правоохоронних служб.

Уболівальники збірної Швеції за кілька годин до початку матчу підуть до "Олімпійського" маршем. Для скандинавів - це традиція. Але, щоб уникнути можливих непорозумінь з українськими вболівальниками, які цю ходу можуть сприйняти інакше, шведський марш супроводжуватимуть 250 міліціонерів, 8 вершників і 6 кінологічних нарядів, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю ГУ МВС України. Крім того, 150 правоохоронців охороняють фан-кемпінг вболівальників збірної Швеції на території Труханового острова. В цілому по місту порядок забезпечують 6,7 тис співробітників міліції і військовослужбовців внутрішніх військ.

Прес-служба КМДА, у свою чергу, повідомляє, що шведи вийдуть з площі Лесі Українки о 18.00. Маршрут до Північних воріт НСК "Олімпійський" прокладений по вулицям Кутузова, Московській, Кловському спуску, Мечникова, Басейній та Еспланадній. На перерахованих вище вулицях з 17.30 і до закінчення маршу буде закрито рух транспорту.

Про будь-які організовані заходи з боку українських уболівальників не повідомляється.

Не обійшлося і без вищих посадових осіб. Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров уранці відвідав офіційну фан-зону Євро-2012 і поспілкувався зі шведськими уболівальниками. В ході спілкування прем'єр, який раніше заявив, що буде вболівати на Євро-2012 за збірну Росії, запропонував шведам закластися на результат поєдинку Україна - Швеція: "Ви на Швецію ставите, я на Україну. З мене пляшка пива, якщо програємо", - сказав він. Про реакцію шведських фанатів не повідомляється.

Поки шведи маршируватимуть по Києву, в Донецьку розпочнеться поєдинок між надпринциповими суперниками - збірними Англії та Франції.

Наставник французів Лоран Блан висловив упевненість, що збірну на "Донбас Арену" все ж приїдуть підтримати уболівальники. Але поки що в місті великого напливу європейських фанатів не спостерігається. Повідомляється навіть, що стадіон може бути незаповнений: в касах "Донбас Арени" з'явилися квитки на матч.

Тим не менш, про всяк випадок, безпеку під час матчу Франція - Англія в Донецьку забезпечать. Мабуть, найбільша ймовірність будь-якої можливої ​​загрози проведенню цього матчу бачиться з повітря: небо над Донецьком будуть патрулювати два винищувачі СУ-27.

Як пише "Інтерфакс-Україна", згідно з польотним планом, два винищувачі будуть вести чергування в районі Красноармійська на висоті 7-7,5 км.

"Наші льотчики прикривають Донецьк, "Донбас Арену" з аеродрому Краматорськ, який тут недалеко. Зона чергування - Красноармійськ. Висота - на семи тисячах, на семи з половиною ми чергуємо", - повідомив агентству пілот СУ-27, підполковник Олександр Оксанченко.

А що запасу палива у винищувача на 1,5 години польоту, то перший СУ-27 почне чергування за півгодини до початку матчу, а потім його замінить другий, який закінчить чергування через півгодини після закінчення матчу. Озброєний винищувач буде 4 ракетами класу "повітря-повітря".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1058 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, безпека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]