Пт, 2024-04-26, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Європа не поспішає карати українську владу грошовими санкціями
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз поки не збирається застосовувати економічні санкції проти української влади. Про це заявив президент Європарламенту Єжи Бузек в інтерв’ю TВі, повну версію якого покажуть у четвер, 19 січня, повідомляє УНІАН. 

"Я не хотів би забігати наперед. Маю надію, що такі санкції не будуть потрібні", - сказав він.

За словами Бузека, варто дочекатися проведення парламентських виборів в Україні та поспостерігати за перебігом подій.

"Бо запровадження крайніх заходів не буде приємним ані для України, ані для Євросоюзу. Втім, ЄС зробить все можливе, аби захистити права людини і демократію в Україні", - запевнив президент Європарламенту.

Нагадаємо, що президент Європарламенту Єжи Бузек наприкінці грудня висловив своє розчарування рішенням Апеляційного суду стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, заявивши, що він "глибоко розчарований рішенням українського апеляційного суду залишити в силі засудження колишнього прем'єр-міністра Тимошенко до 7 років ув'язнення".

В свою чергу в "БЮТ-Батьківщині" заявили, що їхня делегація на січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) домагатиметься внесення до тексту резолюції щодо України запровадження санкцій стосовно суддів і прокурорів - учасників політичного переслідування української опозиції.


Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив екс-прем'єра Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.


Тимошенко, крім того, заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збитки компанії на суму понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва залишив вирок Тимошенко без змін.

Ще в жовтні посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гамзьот повідомив про те, що у ЄС триває дискусія щодо можливості запровадження санкцій проти українських високопосадовців, помічених у порушеннях правосуддя, демократичних норм, прав та свобод громадян.


Також посол Німеччини заявив, що перспектива членства України в Євросоюзі з’явиться тоді, коли в Україні буде побудована "Європа".


Заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єр Григорій Немиря зазначив, що у ЄС і США обговорюється можливість запровадження персональних санкцій стосовно тих осіб, які причетні до "переслідування" Тимошенко.


Країни Європейського Союзу посилили вимоги до в'їзду українським чиновникам, а Держдеп США склав список небажаних осіб у цій країні, заявляв член фракції "БЮТ-Батьківщина", член парламентського комітету у закордонних справах Андрій Шкіль.


Крім того, США можуть запровадити стосовно українських чиновників два види санкцій. Про це заявив народний депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв. За його словами, про характер потенційних санкцій Вашингтона до представників української влади ведуться цілком серйозні розмови .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1135 | Додав: adminA | Теги: Європарламенту Єжи Бузек | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]