Чт, 2024-03-28, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:03
Євросоюз посилить правила Шенгену
Інші останні Новини Європейського Союзу
У вівторок, 13 вересня, Європейський союз запропонує механізм, що припиняє дію Шенгенської угоди в ряді країн. У першу чергу, цей захід спрямований проти Греції, потік нелегальних мігрантів з якої став надто великим.

Європейська комісія пропонує змінити правила, що регулюють межі зони. Чиновники вказують на географічне положення Греції і вважають за необхідне тимчасово вигнати її із зони Шенгену і ввести прикордонний контроль між цією країною та іншими державами ЄС.

Греція стала проблемою для ЄС ще в 2000 році, коли вона вступила в Шенген, вказує науковий співробітник Центру європейських реформ Хьюго Бреді. Її положення робить країну вразливою для всіляких нападок, пов'язаних з нелегальною міграцією.

Втім, пропозиція Єврокомісії - крайня міра, яка може бути використана в тому випадку, якщо Греція сама не зможе вирішити проблему нелегальної міграції.

Шенгенська угода діє з 1985 року. Вона передбачає вільне переміщення людей і товарів через більшість країн ЄС. Безпаспортний режим розглядається як один з наріжних каменів в європейській інтеграції, за матеріалами: Взгляд .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1558 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]