Пт, 2024-03-29, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Президент Грузії Саакашвілі вважає за необхідне для України позбутися залежності від російських енергоносіїв
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що Україні необхідно позбутися залежності від російських енергоносіїв. Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Україна зараз проходить дуже складний період, який Грузія вже пройшла. І, на мій погляд, ви повинні позбутися залежності. Один постачальник енергоресурсів - це смерть. Цей фактор легко використовувати для шантажу", - сказав Президент Грузії.

Саакашвілі також висловив думку, що Україна може знайти ресурси для цього як всередині країни, так і за кордоном.

"Я вважаю, якщо ми змогли - Україна тим більше зможе! У вас є внутрішні ресурси газу й нафти. Є можливість інших поставок, наприклад, скрапленого газу, через наш регіон", - сказав він.

Президент Грузії вважає, що ціни на газ, які сформувалися, свідчать про необхідність пошуку альтернатив.

На початку серпня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет Міністрів розглядає можливість розірвання газових контрактів, укладених з Росією в 2009 році, у судовому порядку.

Експерти вважають, що Україна має підстави звернутися в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма для зміни формули ціни на природний газ, закріпленої в контракті між російським "Газпромом" і Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Водночас Президент Віктор Янукович назвав звернення до міжнародних судових інстанцій крайнім кроком при перегляді контрактів.

Кабінет Міністрів прогнозує, що середньозважена ціна на імпортний природний газ для України в 2012 році становитиме близько 414-416 доларів/тис. куб. м

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1304 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]