Ср, 2024-05-01, 23:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Фінансування українських та копродукційних стрічок Держкіно відновлює
Інші останні Культурні новини

Українсько-італійською комедією "Ізі", зйомки якої розпочнуться цієї зими, Держкіно повертається до фінансування виробництва і розповсюдження національних і копродукційних фільмів.

На цьому наголосив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко під час презентації кінопроекту "Ізі" в Укрінформі.

"Цей проект для нас є значущим через те, що це перша українсько-італійська копродукція, і для нас дуже важливо працювати разом з італійськими колегами, бо Італія - велика кінематографічна країна. Цим проектом Держкіно повертається до фінансування повнометражних ігрових фільмів і взагалі до фінансування виробництва та розповсюдження національних і копродукційних фільмів. Так сталося, що першим проектом, з яким ми можемо підписати договір, - очевидно, вже цього тижня - і профінансуємо до кінця поточного місяця, буде проект "Ізі", - наголосив Іллєнко.

Він зазначив, що цей проект уже давно у виробничих планах Держкіно. Оскільки робота над фільмом, дія якого мала відбуватися влітку, відкладалася, зараз будуть внесені зміни в сценарій і зніматимуть його взимку.

Іллєнко також нагадав, що востаннє контракт на отримання державної фінансової підтримки виробництва фільмів був підписаний ще на початку зими 2014 року, тобто фактично 2 роки Україна не мала можливості запускати нові стрічки. І сьогодні завдяки суттєвому збільшено фінансування є змога запустити чимало нових фільмів - ігрових повнометражних, короткометражних, дебютів, анімаційних, документальних.

"Нам вдалося цього року налагодити ефективну співпрацю по вчасному надходженню коштів з державного бюджету нашим кіновиробникам, що дозволило відновити низку проектів. А потім у вересні відбулися дуже важливі для нас рішення, які збільшили бюджет державної підтримки кіновиробництва і розповсюдження фільмів на 100 млн грн. Тобто зараз він складає 164 млн грн. І таким чином у нас є кошти і відповідні можливості підтримувати не тільки цей проект, а багато інших", - сказав голова Держкіно.

Іллєнко висловив сподівання, що фільм "Ізі" матиме широкий глядацький успіх як в Італії і в Україні, так і в інших країнах Європи і світу.

Нагадаємо, раніше міністр культури України В’ячеслав Кириленко заявляв, що новий законопроект про державну підтримку українського кінематографа передбачатиме державне фінансування фільмів за рахунок відрахувань від акцизного збору, податку на лотереї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Держкіно, фінансування українських та копроду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]