Чт, 2024-04-18, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:13
Фюле пообіцяв, що в листопаді Україна підпише асоціацію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле не сумнівається в тому, що Вільнюський саміт Східного партнерства стане місцем підписання Угоди про асоціацію з Україною та парафування угод з іншими партнерами, зокрема Молдовою, пише "Інтерфакс".

Таку впевненість Фюле висловив у п'ятницю в Брюсселі після закінчення переговорів з прем'єр-міністром Молдови Юрієм Ленке, відповідаючи на запитання про можливий розвиток подій у разі, якщо Східне партнерство, як політика, буде провалено в ситуації, коли Угода про асоціацію з Україною не буде підписана.

"Східне партнерство не провалиться, і ми віддані з прем'єр-міністром Ленке, з іншими членами Східного партнерства тому, щоб досягти результату щодо очікувань, використовуючи Вільнюський саміт як місце, щоб спершу підписати, а згодом - парафувати ці дуже важливі угоди з нашими партнерами", - заявив він.

Європейський комісар нагадав, що для української сторони є певні умови, які має бути виконано для того, щоб підписання відбулося.

У цьому зв'язку Фюле заявив, що у нього "немає жодних причин" сумніватися в тому, що робота триватиме далі.

Крім того, єврокомісар зазначив, що майбутнє засідання Ради зі співробітництва, яке пройде у червні в Люксембургу, "буде ще однією можливістю подивитися, де ми, що ще залишається зробити, щоб був досягнутий відчутний прогрес по цих трьох великим сферам, які були визначені грудневими висновками Ради ЄС".

Нагадаємо, Віктор Янукович взяв участь у саміті глав держав Центральної Європи, який завершився 12 червня у Братиславі. Український лідер спробував переконати колег у необхідності підтримати інтеграцію Києва до Євросоюзу, доводячи це економічною користю для обох сторін.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: Асоціацію, листопаді Україна, Фюле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]