Сб, 2024-04-20, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
Чому інвестори не хочуть вкладати в Україну розповіли у ЄБРР
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Основними перешкодами для інвестування в Україну є корупція і несправедливі підходи до ведення бізнесу. Про це сьогодні на конференції заявив голова представництва Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Шевкі Акюнер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Необхідно створити бізнес-омбудсмена", - підкреслив представник ЄБРР.

Він нагадав, що попередньо ця ініціатива обговорювалася з українським урядом і отримала схвалення.

Про те, що корупція є проблемою номер один у країні, заявив за результатами проведеного опитування і директор з розвитку бізнесу PricewaterhouseCoopers Енді Кузич.

"Треба орієнтуватися на філософію, що капітал є глобальним. Або не захищайте інвесторів, а захищайте інвестиції", - закликав Акюнер.

Голова представництва ЄБРР також запропонував українській владі ставити чіткі кількісні завдання керівникам органів виконавчої влади та жорстко відстежувати їхнє виконання.

Він також висловив думку, що Україні варто більше приділяти увагу своїм сильним сторонам, наприклад, розбудові агробізнесу, який є візитною карткою країни.

Глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко визнав, що корупція сьогодні є основним викликом для країни.

"Два роки тому був виклик з ПДВ, ми вирішили питання і впровадили автоматичне відшкодування. Зараз виклик - корупція", - сказав він.

Міністр зазначив, що створений спеціальний інструмент громадського контролю за корупцією "Пульс податкової", і в його рамках 97% скарг вирішується протягом 1,5-2 днів.

Водночас президент польсько-української торгової палати Яцек Пєхота вказав на хиби такого підходу, оскільки незадоволені підприємці після подачі офіційних скарг у подальшому все одно змушені спілкуватися на місцях з цими самими чиновниками. За словами екс-міністра економіки Польщі, в його країні для боротьби з корупцією було створено спеціальне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що окремим напрямком роботи уряду має бути співпраця з міжнародними рейтинговими агентствами. Він зазначив, що міжнародні інвестори орієнтуються на оцінки міжнародних рейтингових аналітичних центрів.

За даними Держстату, приріст прямих іноземних інвестицій в Україну в 2012 році становив 4,129 млрд дол, скоротившись порівняно з попереднім роком (4,56 млрд дол) на 431 млн дол, або на 10,6%. Всього в 2012 році іноземні інвестори вклали в українську економіку 6,013 млрд дол.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: вкладати в Україну, ЄБРР, інвестори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]