Пт, 2024-03-29, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
Французький журнал Elle звинуватили в расизмі
Інші останні

"Расистський" скандал спалахнув у Франції через публікацію в журналі Elle статті про останні тенденції в світі моди серед чорношкірих, пише InoPressa з посиланням на газету Corriere della Sera.

Все почалося з публікації на сайті видання матеріалу про те, що сім'я президента Барака Обами сприяла зміні стилю серед афроамериканців у США. Автор статті Наталі Доліво зазначає, що їхній зовнішній вигляд все менше пов'язаний з традиціями хіп-хопу та вуличної моди і все більше наближається до елегантного стилю "білої" буржуазії.
Як приклад Доліво навела відому американську співачку Ріанну, зазначивши, що темношкірі зірки все частіше відмовляються від сабо на височенних підборах і золотих ланцюгів, починаючи віддавати перевагу мереживам і сорочкам, передає NEWSru.com.
Варто було цій статті з'явитися на сайті Elle, як вибухнув гучний скандал. Головний редактор журналу Валері Тораніан спочатку намагалася захистити свою підлеглу від нападок, але коли кількість гнівних коментарів перевалило за тисячу, здалася і опублікувала редакційну статтю з вибаченнями.
Сама "винуватиця" клянеться, що не хотіла когось образити, а лише намагалася підкреслити, що сьогодні американське чорне співтовариство відчуває себе набагато впевненіше і тому готове пограти різними стилями.
Але, схоже, одними вибаченнями редакція Elle не відбудеться. Зокрема, відома французька темношкіра журналістка мартиніканського походження Одрі Пюльвар назвала видання "гівняним", а саму статтю "божевільною і расистською". А Рада асоціацій чорношкірих Франції готується подати судовий позов проти журналу.
Варто зазначити, що до звинувачень у расизмі або антисемітизмі у Франції підходять більш ніж серйозно, тим більше, якщо в їхніх проявах помічаються відомі люди. Так, у вересні 2011 року в Парижі засудили до штрафу у розмірі 6 тисяч євро відомого британського модельєра Джона Гальяно. Колишній арт-директор Christian Dior був викритий в антисемітських і расистських висловлюваннях під час сварки з двома відвідувачами одного з паризьких кафе в лютому того ж року. Після цієї витівки його вигнали з дому Dior.
В Україні ж міжнародний скандал розгорається навколо публікації в "Новій тернопільській газеті", де на першій шпальті надрукували образливий для темношкірих і арабів матеріал.
Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 1300 | Додав: admin | Теги: расистський скандал, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]