Пт, 2024-03-29, 15:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Глава SpaceX, американський мільярдер, створить велику марсіанську колонію
Інші останні Новини світу
Цілком можливо, яблуні на Марсі з'являться в найближчому майбутньому. Елон Маск, мільярдер і засновник приватної космічної компанії Space Exploration Technologies, хоче допомогти в створенні на Марсі великого поселення людей.

"Завдання полягає в тому, щоб створити на Марсі цивілізацію, яка буде рости і самопідтримуватися, перетворюючись на щось дійсно велике", - заявив Маск на конференції Королівського співтовариства аеронавтики в Лондоні, передає CyberSecurity.ru.

Подібна колонія могла б налічувати до 80 000 осіб, а сама подорож на Марс для людей майбутнього могла б коштувати близько 500 000 доларів.

23 листопада Маск отримав спеціальну золоту медаль від Королівського співтовариства аеронавтики за внесок в розвиток комерційного освоєння космосу.

У баченні Маска, амбітне марсіанське поселення почнеться з відправки на Марс невеликої групи людей, приблизно 10 осіб, які вирушать на Червону планету на багаторазовому апараті великої вантажопідйомності. Летіти подібний корабель повинен на рідкому кисні і метані.

За його словами, перші засновники майбутньої цивілізації на Марс повинні будуть відправитися з великою кількістю устаткування, включаючи машини для виробництва промислового метану для енергії, а також кисню для дихання і окислювальних процесів.

А ось вода майбутнім колонізаторам Марса не буде потрібна - її, на думку Маска, можна буде видобувати з марсіанського льоду, якого на планеті предостатньо. Точно також в промислових потребах планується використовувати і вуглекислий газ, якого на Марсі в надлишку.

"Піонери в освоєнні Марсу повинні будуть доставляти з собою багато матеріалів для будівництва прозорих куполів, які потім накачуватимуться повітрям і створювати звичний для людей атмосферний тиск. З часом колонія повинна ставати все більш самостійною, великі кораблі доставлятимуть більше людей і менше устаткування", - говорить він.

У архітектурі Маска не передбачені польоти вахтовим методом, тобто у нього не передбачається, що всі представники марсіанської колонії повинні будуть періодично повертатися на Землю, а між двома планетами постійно курсувати транспортні кораблі.

За словами глави SpaceX, вахтових польотів на Марсі бути не повинно, оскільки в цьому випадку на марсіанські програми доведеться виділяти дуже багато людей і ресурсів. Крім того, організувати циклічні польоти на Марс за розкладом буде складно ще і тому, що відстань між Землею і Марсом - це динамічна величина, відповідно всі польоти займатимуть різні відрізки часу.

"Принаймні на початковому етапі тут тут не повинно бути вахтових польотів, оскільки це дуже затратно", - говорить Маск.

Також засновник SpaceX виключив можливість використання власної космічної капсули Dragon для марсіанських польотів.

"Dragon призначена тільки для низькоорбітальних навколоземних польотів. Для Марса нам потрібно буде створювати щось абсолютно нове. Це буде великий багаторазовий транспортний корабель, назвемо його MCT або Mars Cargo Transport або Mars Colony Transport", - говорить він.

Що стосується вартості польоту на Марс, то відмітку в 500 000 доларів за людину Маск називає реальною і прийнятною.

"Ціна на квиток повинна бути такою, щоб вона була підйомною для багатьох людей в промислово-розвинених країнах", - відзначив Маск.

За прогнозами CEO SpaceX, до того моменту, коли марсіанські колонії стануть реальними, на Землі вже проживатимуть близько 8 млрд осіб, відповідно, колонія в 100 000 осіб не здаватиметься такою великою. Вартість проекту, який, на думку бізнесмена, повинні розвивати як приватні компанії, так і держсектор, складе приблизно 36 млрд доларів або 0,5% від ВВП США.

При цьому, сам проект освоєння Марсу він називає комерційно успішним, якщо на Червону планету будуть відправлені як мінімум 80 000 осіб, кожен з яких заплатить по 500 000 доларів.

"Значна частина грошей буде потрібна для установи колонії на Марсі. Тут будуть деякі великі фундаментальні витрати. Це як організація перших британських колоній в Америці - щоб почати потрібні великі вкладення", - упевнений він.

Прийом заявок і грошей від тих, хто хоче полетіти на Марс SpaceX почала ще в травні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: SpaceX, американський мільярдер, марсіанську колонію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]