Чт, 2024-03-28, 21:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Google і Acer представили найдешевший ноутбук у світі
Інші останні Новини світу науки і технологій
Компанія Acer офіційно представила розробку в сегменті так званих "хромбуків" (ноутбуків під управлінням Chrome OS), новинка під назвою Acer C7 не тільки коштує дешевше тільки що випущеного аналогічного продукту Samsung (199 проти 249 доларів), але і відрізняється тим, що її апаратна начинка виявилася набагато цікавішою. У той же час повідомляється, що компанії Вінниці розпочнуть продажу обидвох новинок уже в наступному році.

В основі Acer C7 Chromebook лежить процесор Intel Core, який повинен забезпечити куди більш високу швидкодію в порівнянні з ARM-чіпом Exynos 5250 в останньому "хромбуці" Samsung. Правда, за збільшені обчислювальні можливості доводиться розплачуватися скороченням до 3,5 годин часу автономної роботи від батареї.

Крім того, характеристики Acer C7 Chromebook включають 11,6-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1366 x 768 пікселів, мережні контролери Wi-Fi 802.11 a / b / g / n і Ethernet і HD-камеру, а в систему інтерфейсів мобільного комп'ютера входять три порти USB 2.0 плюс відеовиходи HDMI і VGA.

За зберігання контенту відповідає HDD на 320 ГБ, який доповнюють 100 ГБ безкоштовного дискового простору в Google Drive строком на 2 роки. Виконаний новий портативний ноутбук у корпусі товщиною близько 25 мм і важить 1,4 кг.

Разом з "хромбуком" Google безкоштовно розповсюджує програмне забезпечення, яке в сукупності коштує більше, ніж сам Acer C7. Питання тільки в тому, чи зможуть Acer і Google на цьому щось заробити.

Нагадаємо, операційна система Chrome OS, по суті, являє собою веб-браузер і дозволяє використовувати ключові офісні додатки через інтернет, не зберігаючи їх на жорсткому диску, тобто замість покупки прикладних програм, Google пропонує користувачеві орендувати їх у формі веб-сервісів. Базові сервіси при цьому пропонуються безкоштовно.

На думку Google, це заощадить час і ресурси комп'ютерів, що використовуються для встановлення та оновлення додатків, збереження резервних копій файлів, антивірусного захисту і т.п.

Відповідно, з моменту своєї появи влітку минулого року "хромбуки" позиціонувалися як додатковий засіб для отримання інформації під час поїздок до інших місць поза офісом чи дому.

Експерти, які першими протестувати "хромбуки" в минулому році, відзначали тривалий час автономної роботи і прийнятну ціну, однак зазначали, що через досить обмежений функціонал такі пристрої підійдуть вузькому колу покупців, насамперед, любителям технологічних новинок або тим, хто планує використовувати їх в якості другого комп'ютера.

Даний фактор змушує Google покращувати систему, роблячи її ближче до мас. Одним з таких поліпшень став у новій моделі інтерфейс Aura, що розширює можливості Chrome OS за рахунок можливості роботи з множинними вікнами. Крім того, компанія модернізувала штатні програми Chrome OS і презентувала систему Chromebox - перший настільний ПК під управлінням Chrome OS.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1226 | Додав: nowyny | Теги: компанії вінниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]