Вт, 2024-03-19, 13:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Грищенко: Україна не дуже засмутиться, якщо на Євро не приїдуть єврочиновники
Інші останні Політичні новини

Коли канцлер Німеччини Ангела Меркель та інші європейські політики підтримують екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, "вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу", заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, як повідомляє УНІАН. Про це він сказав в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera під час робочого візиту в Італію.

Відповідаючи на запитання журналіста італійського видання, Грищенко зазначив, що "у 2009 році Тимошенко порушила чинний на той час закон. Вона дала дозвіл на підписання угоди щодо газу, яка була дуже невигідною для України, без рішення Кабінету міністрів".

"Це було зроблено на прохання Німеччини й інших європейських урядів, які наполягали на тому, аби швидше розв'язати тодішню газову кризу, коли були припинені постачання палива до країн ЄС. Головне те, що це питання було вирішене за спиною українського народу. Коли Меркель та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу", - підкреслив Грищенко.

Він також зазначив, що європейська футбольна першість проводиться не для політиків, тому в Україні не дуже турбуватимуться, якщо деякі європейські політики проігнорують Чемпіонат.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"Європейська футбольна першість проводиться не для політиків. Ми їх не просимо їхати в Україну і дивитися матчі", - сказав він.

За словами Грищенка, місце політиків цілком можуть зайняти віддані вболівальники.

"Ми очікуємо, що вони приїдуть, оскільки вболівальники є у всіх ланках суспільства. Але якщо хтось із них хоче залишитися вдома і не бажає підтримати свою команду, тоді там будуть інші люди, які цю підтримку їм нададуть", - додав він.

Азаров: уболівальники переконалися, що в Україні все не так погано, як їм показували

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наголосив на важливості розвитку української версії Euronews.

"Ми зацікавлені в розвитку відносин з Euronews і хотіли б, щоб інформація про Україну була насамперед об'єктивною... Ми зацікавлені, щоб про Україну Європа знала більше", - сказав він на зустрічі з генеральним директором Euronews Мікаелем Пітерсом, повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.

Зі слів Азарова, проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу дало змогу більше відкрити Україну для Заходу, нівелювати поширену раніше недобросовісну інформацію про нібито процвітання в Україні расизму, злочинності, високих цін тощо, що відлякувало туристів.

"Однак багато вболівальників приїхало, і вже тиждень живуть в Україні і переконалися, що ніякого расизму у нас немає, і нікого в нас не вбивають, і ціни у нас досить доступні, нижче європейських, і все не так погано, як їм представляли", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що з інтересом дізнається політичні та економічні новини з Euronews, хоча черпає інформацію з різних джерел ЗМІ. Крім того, Азаров зізнався, що йому подобається рубрика культури. "Я ваш шанувальник", - сказав він.

У свою чергу генеральний директор Euronews Мікаель Пітерс зазначив, що "давнім історичним правилом" діяльності компанії є нейтральність, інформативність, об'єктивність у висвітленні подій. Він також висловив зацікавленість в отриманні оперативних коментарів від членів українського уряду для телеканалу Euronews.

Крім того, Пітерс із задоволенням вказав на проведення вперше в Україні Генеральної асамблеї Euronews, яка відбудеться 15 червня в Донецьку, де "багато засновників Euronews з багатьох країн світу вперше побачать Україну".

Нагадаємо, що Азаров заявив в інтерв'ю агентству Reuters, що український народ не підтримує колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, і ніяких протестів проти рішення суду в її справі немає.

Зазначимо, що у зв'язку зі складною політичною ситуацією в Україні, європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012. З багатьох причин чемпіонат все ж таки відбудеться, однак тепер багато представників європейської спільноти заявляють, що не можуть бути присутніми на матчах з особистих причин.

Юлія Тимошенко, засуджена до семи років позбавлення волі, нині проходить курс лікування в харківській лікарні.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбувала покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Апеляційний суд підтвердив законність цього вироку. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації Тимошенко та її захисту на вирок у газовій справі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Україна Микола Азаров і глава ЄП Мартін Шульц домовилися про те, що за справою Тимошенко будуть спостерігати екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-глава ЄП Пат Кокс.

Як відомо канцлер Німеччини Ангела Меркель не приїде в Україну на матчі збірної Німеччини під час групової фази Євро-2012. Меркель може відвідати матчі збірної у разі її виходу до четверті фіналу, які відбуватимуться 21 або 22 червня у Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1053 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, україна, єврочиновники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]