Пт, 2024-03-29, 15:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Яценюк хоче реформувати Кабмін і скоротити чиновників
Інші останні Офіційні новини

Прем`єр-міністр Арсеній Яценюк проведе консультації з президентом України та парламентськими фракціями щодо того, яким чином модернізувати та оптимізувати виконавчу владу. Про це Яценюк сказав сьогодні, 4 листопада, на засіданні уряду, передає УНІАН.

"Нам треба думати про подальші кроки, яким чином модернізувати український уряд, яким чином змінити системи в уряді та в обласних і районних держадміністраціях. У мене як у прем`єр-міністра є відповідні пропозиції, в тому числі і по складу міністерств, і по кількості, в тому числі і по структурі ОДА", - сказав він.

"Мова має йти про ліквідування функцій дублювання між різними органами, про те, що не кількістю, а якісними держслужбовцями ми поліпшимо ситуацію в країні", - наголосив глава уряду.

"Тому ми будемо проводити відповідні політичні консультації з президентом країни і з фракціями - для того, щоб збудувати ефективну модель функціонування всіх органів державної влади, в тому числі і центральних", - сказав прем’єр.

При цьому він зазначив, що уряд 11 грудня готовий прийти до Верховної Ради й відзвітувати за рік роботи та виконання програми дій уряду, яка була затверджена парламентом і "надалі має виконуватися".

Яценюк доручив вже зараз почати готуватися до звіту у Верховній Раді.

"У нас є місяць, і протягом цього місяця я доручаю кожному міністру провести відповідні зустрічі з фракціями коаліції", - сказав прем’єр.

Яценюк також заявив про готовність провести відповідні зустрічі, "на яких дати відповіді на запитання: що було зроблено, і що потрібно зробити".

Коаліція і фракції обговорять кадрову ротацію в Кабміні

Коаліція і фракції обговорять питання кадрових ротацій в уряді, після внесення до Верховної Ради України конкретних пропозицій прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, заявив заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Прем'єр вчора озвучив, що у нього є конкретні кандидатури (на ротацію - ред.). Думаю, що він надасть їх парламенту, і тоді щодо конкретних кандидатур будемо визначатися", - сказав Кононенко журналістам у середу в кулуарах парламенту.

При цьому Кононенко нагадав, що у нинішнього складу Кабінету міністрів імунітет до 11 грудня, оскільки в цей же день рік тому парламент підтримав програму уряду.

При цьому в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Кононенко пояснив: "Було приватне спілкування з прем'єр-міністром. У нього є ідеї та пропозиції щодо в цілому реформування Кабінету міністрів і скорочення кількості міністерств".

Політик зазначив, що в БПП згодні обговорити пропозиції прем'єр-міністра щодо кадрових ротацій в уряді, але поки не готові пропонувати свої кандидатури.

Кононенко вважає, що необхідно концептуально обговорювати майбутнє Кабінету міністрів, кількість міністерств в ньому, віце-прем'єрів і за які напрямки вони будуть відповідати. "А під модель - обговорювати кандидатури. Зараз висмикувати з контексту окремі кандидатури і когось пропонувати (не має сенсу - ред.). Навряд чи наша фракція пропонуватиме кандидатури, не маючи моделі (Кабінету міністрів - ред.)", - заявив Кононенко.

При цьому він додав: "Ми готові заслухати пропозиції прем'єр-міністра і на них певним чином відповісти".

Нагадаємо, 3 листопада Яценюк анонсував зміну кадрів у Кабміні у найближчі два тижні. За словами прем'єра, були допущені помилки, які він планує виправляти з новими людьми, які прийдуть до Кабміну.

Він повідомив, що протягом двох тижнів планується заміна міністрів енергетики, охорони здоров'я та освіти.

Раніше керівник парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко пообіцяв "жорстку" розмову з прем’єр-міністром щодо політики у сфері ЖКГ, індексації пенсій і зарплат, а також не виключив, що вже в листопаді на уряд можуть очікувати кадрові зміни, у тому числі й "глобальні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, скорочення чиновників, реформи, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]