Чт, 2024-03-28, 16:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
"Ядерний" саміт у Сеулі: великі сподівання і неабиякий скандал
Інші останні Новини світу

Безпека в глобальному масштабі залежить від того, які рішення ухвалить міжнародний саміт з ядерної безпеки, заявив у вівторок президент США Барак Обама, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Безпека в усьому світі залежить від того, які дії ми зробимо", - сказав він у виступі на саміті з ядерної безпеки, який проходить у столиці Південної Кореї.

Американський президент зазначив, що США виконують свої зобов'язання, які вони взяли на попередньому форумі у Вашингтоні в 2010 році.

Він повідомив, що в Сполучених Штатах посилено заходи щодо убезпечення ядерних матеріалів, а найбільш уразливі з них було вивезено в спеціальні райони або утилізовано.

"В результаті ще більше ядерних матеріалів у світі вже ніколи не потрапить до рук терористів, які дуже хотіли б використовувати їх проти нас", - підкреслив президент.

Тим не менш, за його словами, ядерний тероризм і досі становить загрозу світовій безпеці.

"Не можна заперечувати, - зазначив Обама, - що загроза зберігається, все ще багато поганих акторів прагне роздобути небезпечні матеріали, і ці матеріали в багатьох місцях ще не досить захищені".

"Багато і не треба, достатньо жменьки таких матеріалів, щоб погубити сотні тисяч невинних людей", - сказав він.

Як відомо, Україна в ході Вашингтонського саміту з ядерної безпеки 2010 року оголосила про рішення позбутися всіх наявних запасів високозбагаченого урану до початку проведення наступного саміту 26-27 березня 2012 року в Сеулі. Наприкінці минулого тижня Україна вивезла останню партію високозбагачених ядерних матеріалів.

Президент США Барак Обама напередодні саміту з ядерної безпеки в Сеулі заявив, що вивезення високозбагаченого урану Україною є важливим кроком для прогресу в подоланні сучасних викликів глобальної безпеки.

У рамках візиту українського президента також заплановано низку двосторонніх зустрічей Януковича, зокрема - з керівництвом Республіки Корея, з Генеральним секретарем ООН, главами делегацій інших країн та міжнародних організацій, зокрема США і ЄС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: Сеул, скандал, сподівання, ядерний саміт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]