Пт, 2024-04-26, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Як окупанти грабують Запорізьку АЕС - повідомив Генштаб
Інші останні Надзвичайні новини

У захопленому Енергодарі російські окупаційні війська почали вивозити майно із Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні станом на понеділок, 13 березня.

Окупанти почали вивозити із навчально-тренувального центру Запорізької АЕС навчальне обладнання, на якому проводилося підвищення кваліфікації персоналу. З кожним днем ризики зростають.

Найбільшу атомну електростанцію в Європі, Запорізьку АЕС захопили російські окупанти після боїв в Енергодарі 4 березня 2022 року. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російськими обстрілами у кількох місцях, а працівники станції опинилися у полоні.

російські війська облаштували вогневі позиції на ЗАЕС та обстрілюють звідти українські міста. В Енергоатомі повідомляли, що військові рф розмістили в машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою. Всього на території станції було дислоковано понад 40 одиниць військової техніки росіян та понад 500 окупантів.

За підсумками візиту на ЗАЕС МАГАТЕ закликало припинити обстріли у районі станції та встановити безпечну зону навколо ЗАЕС, зараз тривають переговори. Агентство встановило постійну присутність на ЗАЕС.

На початку грудня Енергоатом повідомив про посилення російських репресій проти працівників Запорізької АЕС. Зокрема, окупанти жорстоко побили двох працівників станції, після чого відвезли їх у невідомому напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 514 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]