Пт, 2024-04-19, 18:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Японці за півроку "прибрали" країну після цунамі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Усього за півроку після руйнівного землетрусу та цунамі японцям вдалося розібрати практично всі завали і підготувати фактично знищені стихією території до нового будівництва.

Іноземні журналісти зі здивуванням відзначають, яка колосальна робота була проведена за цей час.

Території, які в березні здавалися зруйнованими вщент і заваленими купами уламків від будівель, машин і навіть кораблів, тепер вичищені і готові для нового будівництва, пише The Daily Mail.

Люди, які до стихійного лиха жили там, поки не мають можливості повернутися в свої будинки, більшість з яких просто змило гігантською хвилею.

Проте тепер робітники і добровольці, які розбирали завали, побачили плоди своєї роботи.

Знімки, зроблені одразу після землетрусу, в червні і вересні, опублікувала також американська газета The International Business Times.

На одних фотографіях зображене селище Онагава в префектурі Міягі, яке після землетрусу був практично стерте з лиця землі. На знімках, зроблених в червні, сміття практично немає, а на вересневому фото територія вже майже повністю розчищена.

На інших знімках показані прибережні території міста Іванума в тій же префектурі. На фото, зробленому одразу після трагедії, видно, що все затоплено водою. У червні ці землі виглядали спустошеними, але вода вже спала, а до вересня тут уже почали зеленіти нові рослини.

На фотографії, зробленій 14 березня в місті Хігаші-Матсушіма в Міягі, рятувальники намагаються розібрати завали з кораблів, уламків будівель і машин. На червневих знімках завали розібрані тільки частково, зате до вересня практично не залишилося сміття.

Знімки з міста Івакі в префектурі Фукусіма демонструють пожежі, які спалахнули там після землетрусу в березні, і розчищені вулиці, на яких ще працюють екскаватори, у вересні.

Також значний контраст представляють фотографії, зроблені в риболовецькому порту Ішіномакі. Після цунамі у воді плавали цілі будинки й уламки інших будівель. До червня сміття практично цілком прибрали, а через півроку про трагедію вже взагалі нічого не нагадує. За матеріалами: NEWSru.com

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1396 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]