Сб, 2024-04-20, 10:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:22
Ймовірне затишшя перед бурею: Євросоюз повертає послів у Бєларусь
Інші останні Новини Європейського Союзу

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон у четвер рекомендувала країнам ЄС протягом тижня повернути у Бєларусь відкликаних звідти раніше послів.

Ештон зазначила, що посли повинні повернутися в Мінськ до зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, призначеної на 22-23 березня. Не виключено, що на цій зустрічі може бути схвалено нові санкції проти Бєларусі.

Послів 27 країн Євросоюзу було відкликано з Бєларусі наприкінці лютого - після того як бєларуська влада оголосила про висилку посла Польщі і представника ЄС.

Крім того, глави МЗС 27 країн Євросоюзу схвалили у вівторок, 28 лютого, розширення санкцій проти бєларуських посадових осіб, яких у ЄС вважають відповідальними за порушення прав людини.

Раніше президент Бєларусі Олександр Лукашенко закликав Європу не лякати його санкціями, бо відповідь, мовляв, може бути дуже жорсткою. У Міністерстві закордонних справ Бєларусі вважають логіку ЄС безперспективною, бо під розширені Європейським Союзом критерії запровадження санкцій може підпасти будь-який бєларуський громадянин.

У МЗС попередили, що Бєларусь заборонить в'їзд на свою територію особам з країн ЄС, які сприяли запровадженню санкцій проти країни. Більш того, у бєларуському МЗС пригрозили, що у випадку подальшого тиску на Бєларусь буде вжито й інших заходів, аби захистити їхні інтереси.

2 березня ЄС вирішив продовжити санкції проти Бєларусі. А посол США в ОБСЄ пропонував усім державам Європи відкликати своїх послів з Бєларусі.

У свою чергу уряди Росії, Бєларусі та Казахстану виступили проти застосування економічних санкцій щодо Бєларусі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1140 | Додав: nowyny | Теги: Євросоюз, Бєларусь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]