Чт, 2024-04-25, 23:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
Хрещення Київської Руси-України починає святкувати Київський патріархат
Інші останні Релігійні новини

Хресний хід із нагоди річниці хрещення Київської Русі розпочнеться в Києві у четвер, 28 липня, приблизно о 12.00.

Відповідний анонс опубліковано на сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Згідно з повідомленням, до річниці хрещення Київської Руси-України, яку Українська Церква відзначає 27-28 липня, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння, які очолюватиме патріарх Філарет:

27 липня о 17.00 – Всенічне бдіння; 28 липня о 10.00 – Божественна літургія.

По завершенні літургії (близько 12.00) відбудеться хресна хода від Володимирського собору до пам’ятника святому князю Володимиру Великому.

"Запрошуємо взяти участь у богослужінні та хресній ході всіх, у тому числі й вірних УПЦ Московського патріархату: – кому не байдужа доля українського православ’я, – хто хоче бачити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву", – наголошується в повідомленні.

"Ваша особиста участь і молитва – важливий внесок у розбудову Православної Української Церкви і незалежної Української держави", – зазначають в УПЦ КП.

Як повідомлялося, загальнонаціональна хресна хода з молитвою за мир в Україні почалася 3 липня на сході країни зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох ходів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври буде здійснено урочисту Божественну літургію.

Увечері 26 липня до Києва прибули обидві колони хресної ходи.

У Національній поліції повідомили, що в межах Київської області хресна хода рухатиметься з Полтавської області через населені пункти Олексіївка - Яготин - Березань - Лебедин - Бориспіль - Київ і з Житомирської області через населені пункти Ставок - Ситняки - Макарів - Колонщина - Дмитрівка - Київ. Очікується, що по території Київської області хресна хода пройде з 22 по 26 липня, супроводжувати її і забезпечувати охорону громадського порядку буде 600 поліцейських, а також сили Національної гвардії України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Київський патріархат, хрещення Київської Руси-України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]