Ср, 2024-04-24, 21:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:30
Київ оцінює рівень тінізації ринку таксі в 85%
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Громадська рада при Київській міській державній адміністрації оцінює рівень тінізації ринку таксі в Києві в 85%. Про це в ході виступу під час обговорення стратегії розвитку Києва до 2025 року повідомив представник ради.

Він зазначив, що через тонізацію цього ринку місто недоотримує щомісяця приблизно 4-5 млн гривень.

"За попередніми даними, оборот коштів на ринку таксі в Києві становить близько 1,2 млрд за рік. Приблизно 85% учасників ринку перебувають у тіні, тому що здійснюють перевезення пасажирів, не дотримуючись відповідних вимог законодавства: без реєстрації, без таксометрів, стан автомобілів не відповідає й т.п. Це завдає шкоди бюджету держави й міста. Це близько 4-5 млн гривень за місяць", - повідомив член громадської ради.

У своєму виступі він зазначив, що в стратегії не приділено увагу впорядкуванню ринку таксомоторних перевезень у Києві, додавши, що тепер у Києві працюють близько 20 тис. автомобілів таксі.

"Для забезпечення контролю й удосконалення ринку таксі в Києві був розроблений проект із організації роботи таксі із залученням приватних інвесторів. І такі інвестори сьогодні є. Строк реалізації проекту - близько 6 місяців", - додав спікер.

Для успішної реалізації проекту, з його слів, необхідна ефективна підтримка органів державної влади й органів місцевого самоврядування, і в разі легалізації учасників ринку надходження в бюджет набагато збільшаться.

На сесії 23 червня Київська міська рада вирішила винести проект стратегії розвитку міста до 2025 року на громадське обговорення.

У травні Київадміністрація презентувала стратегію розвитку Києва до 2025 року.

У лютому міськадміністрація створила робочу групу для розробки стратегії розвитку Києва до 2025 року на чолі з начальником Головного управління економіки й інвестицій Києва Ігорем Довбанем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1449 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]