Вт, 2024-03-19, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Комендантську годину в столиці оголосила влада Тунісу
Інші останні Новини світу

Влада Тунісу оголосила комендантську годину в восьми гуверноратах (провінціях) країни, зокрема – в столиці держави, місті Туніс. Про це повідомляє агентство France-Presse з посиланням на офіційну заяву місцевого МВС.

Причиною обмежень на свободу пересування стали заворушення, які тривають у туніських регіонах в останні два дні. Комендантська година діятиме в країні з 21.00 (23.00 за Києвом) до 05.00 (03.00 за місцевим часом. Крім міста Туніс, вона пошириться, зокрема, на міста Монастір, Сус і Меденін, передає РИА "Новости".

В останні дні в Тунісі не припиняються заворушення за участю мусульман-салафітів і звичайних хуліганів, які нападали на поліцейські відділки, держустанови, офіси політичних партій.

Причиною заворушень стала виставка, що проводилася з 2 по 10 червня в одному з передмість Туніса. Зміст експозиції цієї виставки ісламісти визнали образливим для мусульман. В ході заворушень поранень зазнали близько 65 місцевих поліцейських, 160 осіб затримано за протиправні дії.

У січні 2011 року в Тунісі відбулася так звана жасминова революція, яка закінчилася поваленням президента Зін аль-Абідіна бен Алі, який правив країною від 1987 року.

Після цього в країні активізувалися різні ісламістські течії. Іноді члени угруповань мусульман-салафітів проводять демонстрації в різних регіонах країни з вимогою встановити на її території шаріатське право.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1046 | Додав: admin | Теги: влада Тунісу, комендантська година | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]