Пт, 2024-03-29, 10:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:41
"Комітет опору диктатурі" ініціює відставку Литвина
Інші останні Політичні новини

Об'єднання опозиційних партій "Комітет опору диктатурі" ініціює відставку голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Про це сказано у повідомленні на сайті депутата Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Анатолія Гриценка, який є членом комітету.

"На сьогоднішньому засіданні комітету опору диктатурі прийнято рішення ініціювати відставку спікера ВР за порушення при прийнятті законопроекту №9127 ("Про гарантії держави щодо виконання судових рішень")", - сказано в ньому.

Зі слів Гриценка, законопроект, що був прийнятий у першому читанні, фактично ліквідує всі пільги для 16 категорій населення, зокрема ветеранам, інвалідам, чорнобильцям, лікарям і вчителям.

Депутат зазначає, що "Комітет опору диктатурі" звинувачує спікера у порушенні законодавства при розгляді законопроекту.

"Замість того, щоб винести законопроект на громадське обговорення, почути правду і скорегувати свої дії, його не дали обговорити навіть у комітетах. Резонансний законопроект був переданий Литвином лише в комітет з питань правосуддя під керівництвом (Сергія) Ківалова, який прийняв позитивне рішення", - сказав Гриценко.

З його слів, проект постанови про відставку спікера буде найближчим часом зареєстрований у парламенті.

9 вересня Рада прийняла в першому читанні законопроект №9127, запропонований Кабінетом Міністрів, що передбачає уповноважити уряд встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам.

Того ж дня заступник голови парламенту Микола Томенко висловив думку, що можливе прийняття зазначеного законопроекту буде сприяти маніпуляціям з державними фінансами перед виборами.

12 вересня Комуністична партія заявила про намір просити Конституційний Суд оцінити конституційність законопроекту у випадку його прийняття парламентом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1325 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]