Вт, 2024-03-19, 08:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Обіцяють українцям спекотний тиждень зі зливами та грозами
Інші останні Прогноз погоди

Погода в Україні на поточному тижні буде спекотною зі зливами, повідомляють в Укргідрометцентрі.

"До завершення тижня ми будемо мати загальний нестійкий характер погоди з опадами у вигляді зливових грозових дощів. Але інтенсивність цих явищ не повинна бути дуже значною", - сказав начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу 18 червня в Києві.

За його словами, дощів слід чекати ближче до вихідних, існує також імовірність випадання граду, передає "Інтерфакс-Україна".

На цьому тижні на всій території України очікується спекотна погода з температурою повітря +30-36 практично у всіх регіонах. У західних регіонах цей показник дещо нижчий - до +24-29.

"Спека і злива - ці явища взаємопов'язані. Саме тому на території України буде і те, і інше... але більшої інтенсивності ці явища досягнуть 22-23 червня, коли ми очікуємо проходження досить активного атмосферного фронту", - сказав Кульбіда.

Відповідаючи на запитання про погоду 19 червня в Донецьку та Києві, де пройдуть матчі Євро-2012 Україна-Англія і Франція-Швеція, Кульбіда повідомив, що температура повітря в цих містах становитиме +25-27.

"У Донецьку ситуація досить хороша в цьому плані, на відміну від попереднього матчу (Україна-Франція 15 червня)... На цей раз все має пройти спокійно на тлі області підвищеного тиску і сухої погоди", - повідомив начальник Укргідрометцентру.

При цьому в Києві є ймовірність короткочасного дощу і грози в другій половині дня. Кульбіда висловив сподівання, що до початку матчу в Києві дощ припиниться. В цілому, як зазначив начальник Укргідрометцентру, "сильні погодні явища не очікуються" цього дня.

Раніше метеорологи прогнозували, що сонце і грозові дощі зі шквалами в один і той же день найближчим часом Україні гарантовані. Минулого тижня по всій Україні пронеслися грози і урагани, які завдали чималих збитків. А матч між Україною і Францією в Донецьку 15 червня призупинили на годину через сильну зливу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: грозами, зливами, спекотний тиждень, Українцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]