Вт, 2024-03-19, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
В Україні почало припікати: в 40-градусну спеку радять не напиватися. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди

З понеділка, 18 червня, почало припікати до 40 градусів в усіх регіонах України.

Синоптики заспокоюють уболівальників та гравців української збірної і обіцяють, що у Донецьку сьогодні буде сонце без дощу.

Втім, спекотна погода не додає особливої радості.

"На території України утримається спека з максимальними температурами 30-35 градусів в усіх регіонах і тільки в західних регіонах України вона буде дещо меншою", - прогнозує директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Дещо менша спека для Заходу - це обіцяні 29 градусів та трохи дощу. Українців така перспектива лякає.

Люди не гребують лежанням на траві, надмірною кількістю морозива, холодними напоями. Та й на вулицях з'являються напівоголеними - одне слово, рятуються, як можуть. Багато хто обирає пиво.

Найгірше аномально високі температури переносять діти та старші люди. Перші погано сплять, другі отримують проблеми із тиском. Кількість інсультів та гіпертонічних кризів помітно зростає.

Лікар-кардіолог Володимир Гранич каже про замкнуте коло - відсутність води в організмі призводить до тромбозу, а її надмірна кількість - до іншої проблеми.

"Людина починає вживати багато рідини і ця рідина збільшує об'єм циркулюючої крові, який підвищує ризик появи гіпертонічних кризів", - запевняє кардіолог і радить воду вживати дозовано. А налягати краще на фрукти - там містяться усі необхідні у спеку вітаміни.

Раніше метеорологи прогнозували, що сонце і грозові дощі зі шквалами в один і той же день найближчим часом Україні гарантовані. Минулого тижня по всій Україні пронеслися грози і буревії, які завдали чималих збитків. А матч між Україною і Францією в Донецьку 15 червня призупинили на годину через сильну зливу.

Лікарі радять в спеку не зловживати алкоголем, рекомендовано не більше пляшки пива

Лікарі вкотре попереджають, що вживання навіть слабоалкогольних напоїв у спеку може бути смертельно небезпечним.

Тим не менш відмовлятися від улюбленого способу відпочинку - на пляжі з пивом - українці не бажають. У столичному Гідропарку вкрай складно знайти компанію, у якій не вживають. Розпочинають пити вже зранку.

Продавець, який відпускає на пляжі квас, лимонад і пиво, розповів, що саме алкогольний напій в нього розбирають найактивніше. За день зазвичай випивають цілу бочку, а це - 150-200 літрів.

Медсестра Олена Миколаївна розповіла, що як мінімум для десяти відпочивальників день на пляжі закінчується у медпункті. Люди приходять зі скаргами на головний та серцевий біль.

Із п'яти сотень людей, що звернулися по допомогу до лікарів за перший місяць пляжного сезону, у половини хвороби загострювалися саме через алкоголь, пояснив керівник медслужби Микола Беляєв.

Лікар-нарколог Юрій Галич підкреслив, що пиво та сонце - речі несумісні. І високі температури, і алкоголь зневоднюють організм.

Галич каже, що безпечна доза алкоголю у спеку для дорослої людини - це 50 грамів чистого спирту на добу.

Це - приблизно пляшка пива, але з умовою, що два дні на тиждень людина пити не буде.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: В Україні почало припікати, не напиватися, 40-градусну спеку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]