Пт, 2024-03-29, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Кращим європейським фільмом року став "Любов" Ханеке
Інші останні Новини світу
На 25-ій щорічній церемонії вручення премій Європейської Кіноакадемії, яка пройшла на Мальті 1 грудня, "Любов" Міхаеля Ханеке стала головним тріумфатором. На початку року фільм переміг на кінофестивалі у Каннах, повідомляє Gazeta.ua.

Картина була представлена в максимальній кількості номінацій і з шести премій отримала чотири, включаючи приз "Кращий європейський фільм 2012 року".

"Відкриттям року" стала картина "Галченя", яка виграла у фільму Ангеліни Ніконової "Портрет у сутінках". Олексій Попогребський представив почесну премію Хелен Міррен, нагадавши присутнім про російське коріння актриси, назвавши її Оленою Василівною Мироновою. Потім Майкл Гембон вручив актрисі приз Європейської кіноакадемії за внесок у кінематограф.

Кращим оператором і монтажером кіноакадемії Європи назвали Шона Боббітта, який працював над "Соромом" Стіва МакКвіна. Приз EFA за внесок у кінематограф отримав Бернардо Бертолуччі.

А лауреатами EFA за кращі ролі стали Жан-Луї Трентіньян і Емманюель Ріва (фільму "Любов").

Церемонію вела комедійна актриса Анке Енгельке.

Раніше повідомлялось, що на дванадцятому кінофестивалі "Темні ночі" (POFF), що завершився 27 листопада в Таллінні, гран-прі програми EurAsia присудили українській картині "Будинок з башточкою" Єви Нейман.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Любов Ханеке, європейським фільмом року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]