Сб, 2024-04-20, 09:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Майже чверть громадян ЄС живуть на межі бідності - Євростат
Інші останні Новини світу
Майже чверть громадян Євросоюзу опинилися в 2011 році впритул до межі бідності. Про це йдеться в доповіді статистичного агентства ЄС - Євростату, передає ИТАР-ТАСС.

"119,6 млн чоловік, що складає 24,2% від усього населення 27 країн Євросоюзу перебувають на межі крайньої бідності", - наголошується в доповіді агентства.

За даними на 2010 рік ця цифра становила 23,4%.

Згідно з повідомленням, найбіднішою країною ЄС визнана Болгарія, де, за європейськими нормами, за межею бідності і впритул біля цієї межі виявилися 49% населення, друге місце розділили Румунія і Латвія - по 40%, на третьому місці Греція - 31%. Найбільш благополучними виявилися Чехія - 15%, Швеція і Нідерланди - 16%, Австрія і Люксембург – 17%.

Методика розрахунку Євростату заснована на аналізі трьох комплексних параметрів. По-перше, це рівень реального доходу з урахуванням соціальних виплат і компенсацій. По друге, оцінка можливості кожної родини самостійно оплачувати мінімальний для виживання обсяг матеріальних благ в зоні свого проживання, включаючи їжу, оплату житла, електрики та опалення. Третім фактором є доступ до ринку праці, який сильно відрізняється в різних регіонах Європи.

"Крім європейської економічної та фінансової кризи, значну роль у підвищенні рівня бідності грають "нові європейці" - вихідці з Африки та країн Близького Сходу, які до останніх років в масовому порядку отримували європейське громадянство, залишаючись мінімально інтегрованими в європейське суспільство і економічну систему країн ЄС", - йдеться в доповіді.

Зазначимо, що рівень безробіття в єврозоні вкотре досяг історичного максимуму – 11,6%. Близько 150 тисяч людей залишилися без роботи у вересні.

Рівень безробіття залишається найвищим в Іспанії та Греції - країнах, що опинилися в центрі кризи в Європі. У даний час близько чверті всього працездатного населення цих країн залишається без роботи.

Раніше Євростат повідомив, що обсяг боргових зобов'язань країн єврозони збільшився в першому кварталі 2012 року до рекордного рівня з моменту утворення валютного блоку в 1999 році.

Борг 17 країн, що використовують євро, зріс до 88,2% ВВП у січні-березні з 87,3% ВВП в четвертому кварталі 2011 року, свідчать дані Статистичного управління Європейського Союзу (Eurostat).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: бідності, чверть громадян ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]