Вт, 2024-04-23, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:03
"Лайнер мрії" здійснив свій перший переліт і приземлився в Токіо. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

У Токіо приземлився перший Boeing-787 Dreamliner, який поповнив парк авіаперевізників. Лайнер зустріли оплесками кілька сотень любителів авіації. Уже через місяць він почне виконувати регулярні рейси японської авіакомпанії All Nippon Airlines, повідомляє ТСН.

На перший рейс бажали потрапити більш як 25 тисяч охочих. Усього у вільний продаж надійшло квитків на 100 місць в літаку. При цьому два квитки були продані на благодійному інтернет-аукціоні Yahoo! за 890 тис японських єн (більш ніж 11,6 тис дол).

Поставка цього літака покупцям переносилася понад три роки через технічні складнощі. За цей час компанія Boeing отримала близько 850 замовлень.

Це перший в світі комерційний літак, у конструкційних матеріалах якого більше вуглецевого волокна, ніж алюмінію. Також інженерам вдалося знизити витрату палива і зменшити шкідливі викиди в довкілля.

Вартість проекту оцінюється в 32 мільярди доларів, а ціна одного літака в залежності від модифікації сягає 200 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що терміни випуску нових моделей 787 Dreamliner компанія Boeing переносила через виробничі проблеми.

Цього року також здійснив свій перший випробувальний політ найдовший пасажирський літак у світі, Boeing 747-8 Intercontinental, що перевищує за цим параметром Airbus A340-600 майже на метр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1378 | Додав: nowyny | Теги: Boeing-787 Dreamliner | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]