Вт, 2024-03-19, 07:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Le Figaro: Євро-2012 тішить наймогутнішого олігарха України
Інші останні Іноземна преса про Україну

У Донецьку він відомий не менше за Леніна, чия статуя височить над містом: наймогутніший олігарх України і любитель футболу Рінат Ахметов сподівається скористатися Євро-2012, щоб зробити своє рідне місто вітриною українського "процвітання", пише Le Figaro.

Побудований ним у Донецьку стадіон є одним з трьох найкращих у Європі, основні регіональні ЗМІ належать йому: можна без кінця перелічувати активи Ахметова, просте згадування імені якого в Донецьку викликає або повагу, або заздрість, констатує видання.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Рінат Ахметов стоїть на чолі імперії вартістю 22 млрд доларів: крім двох розкішних готелів у Донецьку, металургійний і нафтовий магнат співфінансує медичні центри та школи, пише кореспондент П'єр Авріль.

Цю російськомовну частину України оминули демократичні потрясіння, що сколихнули Київ, продовжує видання. Депутат Ради, Рінат Ахметов тісно пов'язаний з президентом Віктором Януковичем і віце-прем'єром Борисом Колесніковим. "Ці зв'язки гарантовано захищають його від будь-якого небажаного втручання з боку держави, - зазначає головний редактор видання "Новости Донбасса" Олексій Мацука. - Ба більше, досить поглянути на список приватизацій за Януковича, щоб зрозуміти, що багато з них були вигідні компаніям Ахметова". Як зазначає видання, це стосується багатьох енергетичних підприємств, включаючи "Дніпроенерго".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1239 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, Рінат Ахметов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]