Вт, 2024-03-19, 05:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Libération: Донецьк, виснажене місто України
Інші останні Іноземна преса про Україну

Спеціальний кореспондент видання Libération описує стан справ у Донецьку. За його словами, зведення стадіону недостатньо для того, щоб подолати занепад міста, що почався після розпаду СРСР.

Будівництво стадіону на 50 тис місць було закінчено в 2009 році і коштувало приблизно 300 млн євро Ринату Ахметову, найбагатшому олігархові України. Жителі Донецька пишаються футбольним клубом "Шахтар", як вони пишалися колись шахтами і доменними печами. Однак матчі не можуть прогодувати, і глухе обурення наростає, пише автор статті. Обличчя робітників на шахті "Краснолиманська" похмурі, розмовляють вони рідко. "2008 року через вибух загинуло 35 осіб, це, звісно, дуже багато. Цьогоріч, на щастя, ніхто не загинув", - каже Ігор Соколенко, відповідальний за безпеку на шахті.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Росіяни, українці, бєларуси, вірмени, греки селилися тут у XX столітті, щоб працювати на металургійних заводах. "Після розпаду СРСР розвалився цілий світ, світ спокійного життя на службі імперії", - зазначає автор. У регіоні почалися темні роки ліберальної трансформації. З 230 вугільних шахт залишилося лише 95, хоча промисловість Донбасу і досі приносить 25% доходів до бюджету України.

"Ми потребуємо грошей для підтримки промисловості. Більшість обладнання потребує оновлення, модернізації або заміни. Брак фінансових вливань призводить до аварій", - підкреслює Яна Хоменко, професор економіки в Університеті Донецька. Незважаючи на заяви президента Януковича про те, що рівень безпеки буде підвищено, минулого літа 40 робітників загинули, повідомляє кореспондент. У Донбасі, який на виборах підтримав Януковича, вже не вірять обіцянкам уряду.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1179 | Додав: admin | Теги: виснажене місто України, Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]