Чт, 2024-03-28, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
Людство проіснує ще рік- за підрахунками стародавніх майя, відлік пішов
Інші останні Новини світу

Зворотний відлік останнього року, який у традиційному календарі стародавніх майя завершується 21 грудня 2012-го, почався минулої середи, повідомляє РИА "Новости".

Дата 21.12.12 вже давно привертає до себе увагу містичними припущеннями про кінець світу.

Йдеться про так званий поточний цикл довгого рахунку Ери П'ятого Сонця, що почався, за календарем майя, в серпні 3114 року до нашої ери. Згідно з розрахунками стародавніх жителів Центральної Америки, 21 грудня 2012 року закінчується великий цикл розвитку людства, який тривав 26 тисяч років, і починається зона переходу в новий енергетичний стан.

З 2012 року людство нібито починає складати іспит на можливість переходу в нову епоху розвитку, яка триватиме до 2053 року. Подібні трактування календаря стародавніх майя породили численні чутки про можливий кінець світу.

Більше того, мексиканський уряд заявив про намір використовувати передбачення про прийдешній у 2012 році кінець світу для залучення туристів з-за кордону. Цьогоріч у березні міністр туризму Мексики Глорія Гевара заявила, що в світі спостерігається величезна цікавість до подій 21 грудня 2012 року, і Мексика готова задовольнити цікавість численних туристів.

Сучасні науковці здебільшого відкидають теорію про кінець світу в наступному році. Як наголошується в повідомленні міністерства культури і спорту Гватемали, майя вдалося створити фактично нескінченний календар. "Довгий рахунок - це концепція часу як дороги без кінця, шляху в нескінченність, і кожен цикл календаря - це невелика частина руху від одного покоління до іншого", - йдеться в повідомленні міністерства.

Календар майя - система календарів, створених цивілізацією майя в доколумбовій Центральній Америці близько 4 тисяч років тому.

Майя - цивілізація Центральної Америки, відома своєю писемністю, мистецтвом, архітектурою, математичною і астрономічною системами. Більшість міст цивілізації досягли піку розвитку в 250-900 роках н.е. До моменту приходу конкістадорів була в глибокому занепаді.

З посиланнями на тлумачів календаря древньої цивілізації ЗМІ періодично повідомляють про катаклізми, які нібито чекають планету в 2012 році. Одне з прогнозованих на цей період явищ - глобальний парад планет, під час якого Сатурн, Юпітер, Марс і Земля візуально вишикуються в одну лінію, що нібито може призвести до катастрофічних наслідків.

Багато хто вважає, що в перехідний період може відбутися зміна полюсів Землі і електромагнітне поле планети "вимкнеться" приблизно на три дні - а оскільки люди тісно пов'язані з полем Землі, може порушитися фізіологія і "обнулитися" пам'ять.

Нагадаємо, що німецький історик Свен Гронемейєр з австралійського Університету Ла Тробе заявив, що широко розрекламований кінець світу за календарем майя, призначений на кінець 2012 року, не відбудеться. За його словами, нещодавно виявлене в мексиканському храмі Комалькалько послання індіанців має інший зміст.

90-річний американський проповідник з Каліфорнії Гарольд Кемпінг раніше вкотре виступив з настрашливим пророцтвом апокаліпсису. За його словами, кінець світу мав настати 21 жовтня 2011 о 18.00 в кожному часовому поясі Землі.

Раніше в мережі Інтернет з'явився розклад кінців Світу на найближчі роки. До 2020 року на Землі очікуються щонайменше 12 апокаліпсисів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: 12 апокаліпсисів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]