Пт, 2024-04-19, 07:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
Лукашенко поміняв учасника "Євробачення" від Бєларусі
Інші останні Новини світу

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко, заявив, що підсумки національного відбіркового туру конкурсу "Євробачення-2012" були підтасовані. Відтак керівник держави визначив, що на конкурс до Баку поїде група "Litesound", яка зайняла у відбірковому турі друге місце, а не Олена Ланська, що вважалася переможницею, передає "Інтерфакс".

"Сумно, звичайно, що нам доводиться на рівні президента займатися подібними питаннями", - зазначив Лукашенко.

Президент Бєларусі також підписав указ про притягнення до відповідальності посадових осіб, які не вжили належних заходів щодо забезпечення об'єктивного відбору бєларуського представника на "Євробаченні".

Зокрема, оголошено догану міністру культури Павлу Латушко і голові Белтелерадіокомпанії Геннадію Давидько, їм також доручено звільнити винних у спотворенні результатів голосування. Фінал бєларуського проекту "Єврофест" відбувся 14 лютого. Перемогу в ньому здобула виконавиця Альона Ланська. Друге і третє місця зайняли група "Litesound" і співачка Гюнеш, які заявили, що не згодні з результатами та відмовилися вийти на сцену, щоб отримати призи.

Напередодні фіналу національного відбіркового туру на білоруських форумах з'явилася інформація, що перемогу Ланскої забезпечать за рахунок адміністративного ресурсу. Пізніше голова журі Олександр Тиханович повідомив, що експерти присудили перше місце групі "Litesound", проте більшість глядацьких голосів було віддано за Ланські. За правилами конкурсу, думка телеглядачів вважається пріоритетнішою за експертні оцінки.

У зв'язку зі скандалом Лукашенко для перевірки результатів конкурсу розпорядився створити спеціальну комісію. Висновки, до яких дійшла комісія, були озвучені на проведеної 24 лютого нараду у президента.

Зазначимо, що навколо цього конкурсу нерідко трапляються політичні скандали. Нещодавно група вірменських музичних виконавців закликала громадське телебачення своєї країни бойкотувати пісенний конкурс "Євробачення", який має пройти в Баку наприкінці травня 2012 року. Відповідну заяву підписали понад два десятки популярних у Вірменії співаків і співачок.

Україну на "Євробаченні-2012" представить Гайтана.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Лукашенко поміняв учасника Євробаче | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]