Сб, 2024-04-27, 06:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Майже півсотні станцій Укрзалізниця перейменує в рамках дерусифікації
Інші останні Новини України

На Придніпровській залізниці будуть дерусифіковувати 43 об'єкти. Йдеться про станції, зупинки тощо. Експерти Укрзалізниці вже склали план на наступні два роки дерусифікації компанії.

Така інформація з'явилася на офіційному порталі Придніпровської залізниці. Зазначається, що була створена спеціальна робоча група. Експерти цієї групи склали список станцій та зупинок, які треба перейменувати. Відомо, що цей процес відбуватиметься з 2023 до 2025 року.

Представникам місцевої влади вже направили пропозиції для дерусифікації назв 43 залізничних об’єктів, розташованих у межах відповідних територіальних громад. При цьому по 17 об'єктах уже отримані позитивні рішення. Ще 16 залізничних станцій та зупинок зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях: за словами представників Херсонської та Мелітопольської державних адміністрацій, зміни назв об'єктів будуть відбуватися там після деокупації.

"Окрім того, у регіональній філії проведено ретельну перевірку всієї технічної документації з метою виявити російськомовні й комуністичні назви районів, парків, під’їзних колій тощо та позбутися таких найменувань", – пояснили експерти.

Слід зазначити, що Придніпровська залізниця обслуговує Дніпропетровську та Запорізьку області, а також частково окремі райони ще п'ятьох регіонів (Донецька, Харківська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська).
Як відбувається декомунізація в Укрзалізниці?

Українці через застосунок "Дія" обрали нову назву для Південної залізниці. Цю назву хотіли змінити через зв'язок з рф: назвали давно залізницю Південною, бо Україна знаходиться на півдні від рф. Тепер українці обрали нову назву – це буде Харківська залізниця.

Також на залізничному вокзалі Слов'янська прибрали назву міста російською мовою. Про це розповів місцевий журналіст та активіст Дмитро Браславський. За його словами, він ще до повномасштабної війни звертався до Укрзалізниці з проханням прибрати російську назву, але тоді відповіді не отримав. Тепер російська назва міста зникла, а залишилася лише українською мовою.

Нагадаємо, в Кіровоградській області в рамках декомунізації перейменують назви залізничних станцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 321 | Додав: admin | Теги: дерусифікація, Укрзалізниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]